19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    “CSI approved”: Αυτό είναι το πρώτο mobile gadget που ανιχνεύει στο αίμα ναρκωτικές ουσίες

    Το gadget που βλέπεις στη φωτογραφία δε μετράει το “ζάχαρο”. Ούτε το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα. Μπορεί όμως να ανιχνεύσει “ναρκωτικές ουσίες” , αποτελώντας ένα απλό στη χρήση και άκρως φορητό “ναρκο-τεστ”.

    Είναι η πρώτη συσκευή του είδους που ετοιμάζεται να βγει στην παραγωγή. Το συγκεκριμένο gadget μπορεί να μεταφερθεί παντού, καθώς είναι μικρό σε διαστάσεις, και υπόσχεται ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών πιο απλά από ποτέ: χωρίς εξετάσεις αίματος και άλλα σχετικά. Απλά με τη βοήθεια των δακτυλικών αποτυπωμάτων

    Ο εξεταζόμενος απλά πιέζει τα δάχτυλά του στη συσκευή και αυτή μπορεί να εντοπίσει, από τον ιδρώτα των χεριών, ναρκωτικές ή άλλες ουσίες που υπάρχουν στον οργανισμό.

    Πρόκειται για ένα φορητό “gadget”, που μπορεί να αξιοποιηθεί στην εγκληματολογία, για εσωτερική ασφάλεια, σε φυλακές, χώρους εργασίας, ακόμη και σε αθλητικά events…

    Η πρώτη έκδοση της συσκευής θα βγει σε πλήρη παραγωγή το επόμενο έτος, ενώ οι μελλοντικές της εκδόσεις, σύμφωνα με τους υπευθύνους, θα μπορούν να ελέγχουν για ακόμη περισσότερες ουσίες.

    Πηγή: Ubergizmo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles