19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    CyprusFlightPass: Από σήμερα σε λειτουργιά η νέα πλατφόρμα που ενημερώνει το κοινό για το πως μπορεί να ταξιδέψει στην Κύπρο

    Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα (Τρίτη 9 Ιουνίου 2020), η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα CyprusFlightPass (https://www.cyprusflightpass.gov.cy) μέσω της οποίας όλοι οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο, θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν για έγκριση, όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και έγγραφα (όπως πιστοποιητικό υγείας για COVID-19, δηλώσεις, κλπ). Σημειώνεται ότι για να καταστεί δυνατή η αναχώρηση τους από αεροδρόμιο του εξωτερικού προς την Κύπρο, θα απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής έγκρισης που θα λαμβάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

    Σε πρώτη φάση, οι επιβάτες άνω των 65 ετών ηλικίας, αλλά και εκείνοι που για διαφόρους λόγους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα, θα μπορούν να συμπληρώνουν χειρόγραφα τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα CyprusFlightPass.

    Η ηλεκτρονική πλατφόρμα CyprusFlightPass (https://www.cyprusflightpass.gov.cy) που είναι προσβάσιμη μέσω οποιασδήποτε κινητής συσκευής, παρέχει επίσης, τα πιο κάτω:

    • Ενημερωτικό Υλικό σε σχέση με τις υπηρεσίες της πλατφόρμας και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη έγκριση.
    • Γρήγορο έλεγχο (Quick Check) από επιβάτη που θα του/της επιτρέπει να γνωρίζει κατά πόσο πληροί τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψει προς την Κύπρο.
    • Εξυπηρέτηση Επιβατών:  Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και προφίλ χρήστη – Υποβολή Στοιχείων και ανέβασμα (upload) του απαιτούμενου αρνητικού πιστοποιητικού υγείας COVID-19 και τέλος αποστολή σχετικού αποδεικτικού μέσω email στον επιβάτη για την έγκριση η απόρριψη του αιτήματος του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles