18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Cyta, Υπουργείο Εργασίας και Υφυπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ενώνουν δυνάμεις για ενίσχυση της επικοινωνίας ευπαθών ομάδων

    Προσπάθεια να στηρίξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, κάνουν από κοινού Cyta, Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής και Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Κοινός στόχος που έφερε κοντά την Cyta και τις δύο Κρατικές Υπηρεσίες είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας ατόμων που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας αλλά και νέων σε παιδικές στέγες, καθώς επηρεάζονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την κοινωνική αποστασιοποίηση που επέφερε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθόρισαν σε παγκύπρια βάση περισσότερα από 80 σημεία, δημόσιους Οίκους Ευγηρίας, αλλά και παιδικές στέγες.

    Η Cyta, σε στενή συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αξιολόγησε τις δυνατότητες ενίσχυσης της επικοινωνίας των σημείων αυτών, αναβαθμίζοντας δωρεάν τις ταχύτητες υφιστάμενων υπηρεσιών διαδικτύου ή προσφέροντας δωρεάν νέες συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας για περίοδο έξι μηνών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνεργεία της Cyta εργάζονται ήδη με εντατικούς ρυθμούς με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών πριν τα Χριστούγεννα.

    Η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου χαρακτήρισε την ένωση δυνάμεων των τριών φορέων ως μια έμπρακτη ενέργεια ουσιαστικής στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, σε μια εποχή που δοκιμάζεται σκληρά η ανθρώπινη πλευρά της κοινωνίας μας. Η κα Ρουβιθά Πάνου σημείωσε πως η Cyta στέκεται με μεγάλη ευαισθησία και συνέπεια στο πλευρό της πολιτείας, προσφέροντας την τεχνολογική υποδομή, την εμπειρία και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού της. Παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου, ο Οργανισμός έχει θέσει την υλοποίηση του έργου αυτού ως προτεραιότητα, καθώς ενισχύει την επικοινωνία των συνανθρώπων μας που τη χρειάζονται περισσότερο μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

    Επιδοκιμάζοντας την όλη πρωτοβουλία, η Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων  κα Ζέτα Αιμιλιανίδου τόνισε ότι, στις δύσκολες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, η έγνοια μας είναι  και αυτοί που μας έχουν περισσότερο ανάγκη, περιλαμβανομένων αυτών που διαμένουν σε Στέγες Ηλικιωμένων και δομές 24ωρης φροντίδας. Η σύμπνοια  και ομοψυχία  στην αντιμετώπιση τέτοιων ανθρωπιστικών θεμάτων είναι πολύ σημαντική και δίδει πρόσθετη αξία στην όλη προσπάθεια.

    Ο Υφυπουργός Ε,Κ & ΨΠ, κ. Κυριάκος Κόκκινος, τόνισε πως κύριο μέλημα της Πολιτείας στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας αποτελεί η διευκόλυνση και βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων ομάδων. Ευχαρίστησε θερμά τη Cyta για την άμεση ανταπόκριση στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς και για την ευρύτερη έμπρακτη στήριξη προς την κοινωνία καθόλη τη δύσκολη αυτή περίοδο και υπογράμμισε πως η συλλογικότητα, η κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη αποτελούν κλειδί για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που έχει κλονίσει την κοινωνία και την οικονομία του τόπου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles