20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δε θα πιστέψεις το λόγο για τον οποίο σχεδόν κάθε τηλέφωνο στην Ιαπωνία είναι αδιάβροχο

    Μπορεί τα αδιάβροχα τηλέφωνα να είναι στα πάνω τους τον τελευταίο καιρό, αλλά στην Ιαπωνία έχουν συνηθίσει οι συσκευές τους να μπορούν να μπουν και στο νερό για πάνω από μια δεκαετία.

    sony-mobile-water

    Οι χρήστες στη χώρα είχαν smartphones χρόνια πριν από τους δυτικούς, γιατί όμως αυτά ήταν αδιάβροχα. Το λόγο τον διαβάζουμε στο secnews.gr.

    Οι κατασκευαστές έπρεπε να κάνουν τα τηλέφωνα αδιάβροχα, επειδή οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι τόσο δεμένες με τα τηλέφωνά τους που τα παίρνουν ακόμα και στο ντους! Σαν αποτέλεσμα, σχεδόν κάθε τηλέφωνο στην ιαπωνική αγορά έγινε αδιάβροχο. Απίστευτο;

    «Στην Ιαπωνία, το να είναι ένα τηλέφωνο αδιάβροχο είναι πολύ πιο σημαντικό από το να είστε σε θέση να αφαιρέσετε την μπαταρία του» δήλωσε ο Ken Hong, διευθυντής των παγκόσμιων επικοινωνιών της LG.

    Το πρώτο αδιάβροχο feature phone ήταν το Casio Canu 502S το 2005, επίσης γνωστό ως G’zOne. Αργότερα, η Motorola λάνσαρε το Android model Defy γύρω στο 2010.

    Καθώς περισσότερα τηλέφωνα άρχισαν να εγκαταλείπουν το concept των αφαιρούμενων μπαταριών, το Samsung Galaxy S5 το 2014 έθεσε την αρχή για τις high-end αδιάβροχες συσκευές. Το χαρακτηριστικό της στεγανότητας στο phablet Note 7 της Samsung ήταν ένας από τους λόγους που το τηλέφωνο ήταν τόσο «σφιχτά» κατασκευασμένο, καθιστώντας αδύνατο στους χρήστες να αλλάξουν εύκολα τις ελαττωματικές μπαταρίες με νέες όταν αυτές χαλούσαν. Η διαδικασία για να γίνουν τα τηλέφωνα αδιάβροχα μπορεί να είναι δύσκολη και προσθέτει επιπλέον κόστος για να περάσουν από αυστηρές δοκιμές. Όμως για πολλούς αυτό το χαρακτηριστικό είναι πλέον απαραίτητο και το έχουν καταλάβει τελευταία ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles