13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    DEAL ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! «Οδοστρωτήρας» η Microsoft, καθώς εξαγοράζει την Activision Blizzard!

    H Microsoft είναι εμφανές ότι έχει βαλθεί να ταράξει τα νερά του gaming, αλλάζοντας τις ισορροπίες μια και καλή, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο προχωράει στην εξαγορά της Activision Blizzard! Μετά την Bethesda, πρόκειται για ένα deal μεγατόνων που σίγουρα μπορεί να δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην Microsoft και στα Xbox Game Studios έναντι του ανταγωνισμού, καθώς εμβληματικά IPs και τεράστια gaming franchises όπως είναι τα Call of Duty, World of WarCraft, StarCraft, Overwatch, Diablo, Candy Crush κ.ά, πρόκειται να περάσουν στα χέρια του κολοσσού της υψηλής τεχνολογίας.

    Σύμφωνα με το έγκριτο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το εν λόγω «τεράστιο» deal θα κοστίσει συνολικά 70 δισεκατομμύρια δολάρια (68.,7 δις για την ακρίβεια) και ουσιαστικά ύστερα από την ολοκλήρωση του θα έχει δημιουργηθεί η 3η πιο ισχυρή εταιρεία στο gaming από πλευράς εσόδων. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Microsoft, το εν λόγω deal αναμένεται να προσθέσει τους τίτλους της Activision Blizzard στο Game Pass ως μέρος της συμφωνίας, ενώ παράλληλα υπάρχει πλάνο και για τον κόσμο του mobile gaming, καθώς στο μέλλον πρόκειται να δούμε να εμβληματικούς τίτλους όπως το Halo και το WarCraft να… «κατηφορίζουν» προς τις μικρές οθόνες των κινητών μας. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο οικονομικό έτος του 2023 (όχι πριν τον Ιούνιο του 2023) εφόσον οι αρμόδιες αρχές και οι μέτοχοι της Activision Blizzard δώσουν το πράσινο φως. Μέχρι στιγμής παρά τις κατηγορίες και τα σκάνδαλα ο Bobby Kotick θα παραμείνει ο CEO της εταιρείας, αν και πλέον θα βρίσκεται κάτω από τον Phil Spencer, ο οποίος θα έχει τον πλήρη έλεγχο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles