18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Για τον Dean Karnazes ο μαραθώνιος είναι μία… απλή, μικρή διαδρομή

    Σας φαίνεται σκληρή η προσπάθεια ενός μαραθωνίου; Τότε, με αφορμή τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θυμόμαστε την ιστορία του Dean Karnazes που, πραγματικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, “τρελαίνει” κόσμο με τα επιτεύγματά του…

    Γνωστός ίσως ως ο πιο γνωστός υπερμαραθωνοδρόμος του κόσμου, έχει πετύχει, μεταξύ άλλων, να τρέξει 50 μαραθωνίους, σε 50 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, σε 50 συνεχόμενες (!) ημέρες.


    Και σαν να μην έφτασε αυτό, έχει καταφέρει να τρέξει 563 χιλιόμετρα μέσα σε 82 ώρες και να βγάλει εις πέρας άλλες δύσκολες διαδρομές σε θερμοκρασίες καύσωνα αλλά και υπό το μηδέν… Έχει τρέξει ακόμη και στην Death Valley, μία από τις δυσκολότερες διαδρομές στον κόσμο για 210 χλμ. με θερμοκρασία 45 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στο Νότιο Πόλο.

    Στα 49 του ο Κωνσταντίνος Καρνάζης (όπως είναι το ελληνικό του όνομα,  καθώς κατάγεται από Έλληνες γονείς) είναι ένας υπερ-μαραθωνοδρόμος απ’ αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο τρέξιμο…

    Ο ίδιος δηλώνει ότι προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή του… Δεν τρώει ζάχαρη ή κορεσμένα λιπαρά. Ούτε ψωμί, προϊόντα με γλουτένη ή ρύζι. Του αρέσει το ψάρι και να λαμβάνει μονοακόρεστα λίπη από ελιές, ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς, καθώς και πολλά βιολογικά προϊόντα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το πιο περίεργο που έχει κάνει, πάντως, τρέχοντας έναν μαραθώνιο, είναι να παραγγείλει μία… πίτσα από το κινητό του και να τη φάει στη διαδρομή.

    Σε κάθε περίπτωση, είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού!

    Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στη Huffington Post

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles