23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    “DEFCON: The documentary” 2 δεκαετίες ιστορίας για το μεγαλύτερο συνέδριο hackers

    «Το DEF CON είναι μία μαζική, τρομερά ενεργητική, πολυποίκιλη και παράξενη μάζωξη ανθρώπων, στην οποία έχω την ευκαιρία να συμμετέχω για παραπάνω από μία δεκαετία και μου δίνει ιστορίες γι αυτό που βλέπετε. Το πρόβλημά μου δεν ήταν να βρω ενδιαφέροντα πράγματα για να τα αποτυπώσω σε μία ταινία. Το πρόβλημά μου ήταν να βρω τον τρόπο να χωρέσω τόσα ενδιαφέροντα πράγματα μέσα σε μία ταινία μόνο»

    Αυτά λέει ο Jason Scott, ιστορικός του διαδικτύου εφόσον εργάζεται για το archive.org και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ για το DEF CON, το μεγαλύτερο και το πιο παλιό συνέδριο για hackers σε όλο τον κόσμο.

    001-620x413

    Ο Jason Scott στο δίωρο αυτό ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τους ανθρώπους, τις ιδέες, την κουλτούρα, μέσα από 2 δεκαετίες συνευρέσεων ανθρώπων δημιουργικών, ανθρώπων που βλέπουν τα πράγματα «αλλιώς», ανθρώπων που πιστεύουν πως οτιδήποτε δημιουργείται, χακάρεται και επανεφευρίσκεται με καλύτερα αποτελέσματα.

    Στα highlights του ντοκιμαντέρ που θα δείτε; Η συνέντευξη του ίδιου του ιδρυτή του DEF CON, του Jeff Moss ή αλλιώς «The Dark Tangent», όπως ήταν γνωστός, αλλά και ένα σωρό από άλλες ιστορίες γι αυτό το επικό συνέδριο που ξεκίνησε πρώτη φορά το 1992. Και στην σκηνή του έχουν ανέβει θαυμάσια μυαλά.

    Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έγινε την 1η Αυγούστου, κατά την διάρκεια του 21ου DEF CON και τώρα είναι διαθέσιμο online. Θα το δείτε παρακάτω. Κι αν θέλετε ένα σύντομο “inside story” για την δημιουργία του, διαβάστε το σχετικό blog post του Jason Scott, εδώ. Enjoy.

    DEFCON: The Documentary from Jason Scott on Vimeo.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles