23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Δειλό “άνοιγμα” της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη – Γνωρίστε το MGIE

    Τεχνολογικοί “κολοσσοί” όπως η Samsung, η Meta ή η Microsoft έχουν στρέψει όλο τους το ενδιαφέρον στην τεχνητή νοημοσύνη το τελευταίο διάστημα. Δε θα λέγαμε όμως ότι η Apple έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο συγκεκριμένο πεδίο. Παρόλα αυτά, η εταιρεία λάνσαρε ένα AI εργαλείο, το οποίο υποδηλώνει ότι θα προσπαθήσει να δώσει το “παρών”.

    Ο λόγος γίνεται για το MGIE, ένα image editing AI μοντέλο, το οποίο είναι διαθέσιμο στο  GitHub και συνοδεύεται από ένα PDF με οδηγίες από την Apple.

    Το μοντέλο χρησιμοποιεί κείμενο για να αλλάξει και να επεξεργαστεί εικόνες, ενώ μπορεί να εκτελέσει απλές εργασίες επεξεργασίας, όπως να αυξήσει την αντίθεση ή τη φωτεινότητα και να ρυθμίσει το balance. Ωστόσο, μπορεί να ανταπεξέλθει και σε πιο σύνθετες εντολές. Για παράδειγμα, μπορεί να μετατρέψει την πίτσα μιας εικόνας σε υγιεινή, προσθέτοντας λαχανικά. Το μοντέλο μπορεί επίσης να κόψει και να αλλάξει το μέγεθος μιας εικόνας, να αλλάξει τα μαλλιά, τα μάτια και τα ρούχα ή να αφαιρέσει αντικείμενα, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

    Το MGIE φαίνεται πως είναι το πρώτο βήμα στο ταξίδι της Apple στην εποχή της generative ΑΙ. Δεν είναι γνωστό αν θα κάνει την εμφάνισή του σε κάποια από τις συσκευές της εταιρείας, αλλά αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για όσα θα ακολουθήσουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Google “σκότωσε” το Bard! Καλώς ήρθατε στην εποχή του Gemini – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles