13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Δείτε δωρεάν 85.000 ταινίες από την British Pathé – Ποια να πρωτοδιαλέξετε;

    Μία από τις παλαιότερες εταιρείες παραγωγής στον πλανήτη, η British Pathé έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο κανάλι της στο youtube μια συλλογή με 85.000 ιστορικές και δωρεάν ταινίες σε υψηλή ανάλυση.

    Ούτε η …καραντίνα δεν φτάνει για να δείτε όλες αυτές τις δωρεάν ταινίες. Βέβαια, πολλές από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ έχουν διάρκεια κάτω από 1 ώρα. Ίσως και να προλάβετε.

    δωρεάν ταινίες

    Η τεράστια ταινιοθήκη περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες αλλά και κλασικές και εισπρακτικά πετυχημένες ταινίες, του βρετανικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου. Φυσικά, όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες δωρεάν.

    «Η ελπίδα μας είναι ότι παντού, όσοι έχουν υπολογιστή, θα έχουν πρόσβαση στις ταινίες αυτές» σημειώνει ο Alastair White, Γενικός Διευθυντής της βρετανικής Pathé.

    «Αυτό το αρχείο είναι ένας ασυναγώνιστος θησαυρός, μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, ο οποίος δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Φορτώνοντας τις ταινίες στο Youtube, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μην γίνει αυτό!»

    Λίγα λόγια για την θρυλική British Pathé

    Η British Pathé ήταν κάποτε το κυρίαρχος παίκτης της Βρετανικής Κινηματογραφικής Βιομηχανίας, που φημιζόταν για τις εκθέσεις της  σε ενημερωτικά φιλμ.

    Από το 1890 που ιδρύθηκε, η British Pathé άρχισε να καταγράφει κάθε πτυχή του παγκόσμιου πολιτισμού σε φιλμ. Δημιούργησε χιλιάδες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και σίριαλ, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα online.

    Ψάχνοντας είτε την κάλυψη της βασιλικής οικογένειας, είτε τον Τιτανικό, είτε την καταστροφή του Χίντενμπουργκ ή και άλλες ιδιόμορφες καλύψεις και ιστορίας στην Βρετανία και τον κόσμο, θα αφιερώσετε πολλές ώρες σε αυτό το κανάλι.

    Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συλλογή των 85.000 ταινιών συγκεντρωμένη εδώ και να απολαύσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας 3.500 ώρες μοναδικού κινηματογραφικού υλικού.

    δωρεάν ταινίες

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles