16.6 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
More

  Δείτε πως θα έχετε καλύτερη σύνδεση WiFi στην τηλεόρασή σας αλλά και ταχύτερο video streaming

  Μετά από τις κοσμικές εξόδους της γιορτινής περιόδου των Χριστουγέννων, ήρθε η ώρα για ξεκούραση και χαλαρές οικογενειακές βραδιές. Ωστόσο, η καλή και σταθερή online σύνδεση αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να βλέπετε ανενόχλητοι τις αγαπημένες σας ταινίες, να επικοινωνείτε με όσους βρίσκονται μακριά αλλά και να scroll-άρετε στα αγαπημένα σας social media. Το οικιακό δίκτυο λοιπόν οφείλει να μην σας απογοητεύσει.

  Όταν το streaming διακόπτεται συνεχώς

  Παλαιότερα σε περιπτώσεις όπου η εικόνα της τηλεόρασης άρχιζε να παρουσιάζει προβλήματα πιστεύαμε πως έφταιγε κάποιο καλώδιο το οποίο δεν είχε συνδεθεί σωστά ή προσπαθούσαμε να ρυθμίσουμε κάποια κεραία. Στις μέρες μας το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι να κάνουμε επανεκκίνηση στο router. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι περισσότερες τηλεοράσεις που έχουμε στο σαλόνι μας χρειάζονται σύνδεση στο Internet για την λειτουργία πολλών εφαρμογών τους.

  Με λίγα λόγια στην εποχή μας η σύνδεση στο Internet είναι απαραίτητη για την ποιότητα των ταινιών, των τηλεοπτικών εκπομπών, για την προβολή των αγώνων της αγαπημένης μας ομάδας αλλά και για οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη της τηλεόρασής μας. Αυτές οι διακοπές είναι πιθανό να αυξάνονται και να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα καθώς αυξάνεται η ποιότητα της εικόνας, όπως συμβαίνει σε οθόνες 4K με αποτέλεσμα οι συσκευές να διεκδικούν την καλύτερη σύνδεση.

  Εύκολοι τρόποι να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα της διακοπής δικτύου

  Όταν το streaming δεν έχει καλή απόδοση, το πρόβλημα βρίσκεται συνήθως μέσα στο σπίτι. Σπάνια υπάρχουν στο σπίτι καλώδια σε κάθε σημείο, ώστε να διατηρείται η καλή σύνδεση και φυσικά οι τοίχοι, τα πατώματα αλλά ακόμη και τα υδραυλικά συστήματα μπορούν να επηρεάσουν την καλή σύνδεση WiFi. Για κάθε δραστηριότητα που απαιτεί υψηλή σύνδεση στο Internet το πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης αυξάνεται. Συνήθως στα περισσότερα σπίτια υπάρχει μόνο ένα WiFi router το οποίο φτάνει πολύ εύκολα στα όριά του, για παράδειγμα όταν στο σαλόνι κάποιος βλέπει κάποια σειρά με ανάλυση 4K και στο υπόλοιπο σπίτι κάποιοι βλέπουν online videos και live streams ή κατεβάζουν αρχεία μεγάλου όγκου.

  Για την αποφυγή της συμφόρησης του δικτύου των οικιακών συσκευών υπάρχουν κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν:

  – To WiFi router και οποιαδήποτε πρόσθετη βοηθητική συσκευή WiFi θα πρέπει να τοποθετείται όσο πιο κεντρικά γίνεται και να μην είναι κρυμμένο σε ντουλάπια ή σε γωνίες του σπιτιού.

  – Κατά το online streaming με υψηλή ανάλυση θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μη απαραίτητων data connections αλλά να περιορίζεται στο ελάχιστο και η χρήση των συσκευών που χρειάζονται υψηλή απόδοση Internet. Ιδανικά δεν είναι καλό να γίνεται χρήση του VPN αλλά ούτε και συσκευών μεσολάβησης.

  – Σε περίπτωση ωστόσο που η σύνδεση Internet είναι αδύναμη χωρίς κάποιον λόγο η επιλογή της επανεκκίνησης του router ή ο τερματισμός λειτουργίας της συσκευής είναι μονόδρομος.

  Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένα μόνο router δεν είναι αρκετό για να προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα σε όλες τις συσκευές ενός σπιτιού και να καλύψει τις ανάγκες όλων. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η απόσταση της συσκευής με το router είναι πολύ μεγάλη ή όταν είναι συνδεδεμένες πολλές συσκευές ταυτόχρονα σε ένα μόνο WiFi router. Η λύση για να μην σας χαλάσει την προβολή της ταινίας μία κακή σύνδεση στο Internet είναι να επεκτείνετε ή να αυξήσετε την σύνδεση του οικιακού σας δικτύου, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί χάρη στην devolo.

  Βελτιώστε τη σύνδεση του οικιακού σας δικτύου χωρίς καλώδια

  Η devolo προσφέρει μία εκτεταμένη ποικιλία λύσεων για την βελτιστοποίηση του οικιακού σας δικτύου και για την διασφάλιση απρόσκοπτου streaming. Προσφέρουν λοιπόν λύσεις ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του καθενός. Για την μέγιστη απόδοση δικτύου σε μικρά διαμερίσματα η devolo προτείνει το devolo WiFi 6 Repeater 3000 και το devolo 6 Repeater 5400. Αυτοί οι WiFi repeaters επεκτείνουν την εμβέλεια του υπάρχοντος wireless δικτύου. Με τις δυνατότητες που προσφέρουν για υψηλές ταχύτητες μετάδοσης, για αναβαθμισμένη λειτουργικότητα mesh αλλά και εύκολο set-up με το πάτημα ενός κουμπιού, οι προτάσεις της devolo, όχι μόνο σας χαρίζουν ξέγνοιαστες βραδιές προβολής ταινιών αλλά σας εξασφαλίζουν και συνεχή βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

  Για μεγαλύτερα διαμερίσματα και κατοικίες, όπου υπάρχει η ανάγκη για πιο εκτεταμένη σύνδεση σε διαφορετικούς ορόφους πολλές φορές, τα προϊόντα της σειράς devolo Magic θα κάνουν αυτό που ακριβώς που υπόσχεται το όνομά τους – μαγικά. Αυτή η σειρά περιλαμβάνει εξειδικευμένους adapters που λειτουργούν με την τοποθέτησή τους σε διάφορες πρίζες του σπιτιού και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος. Η σημαντικότητα της λύσης του Powerline έγκειται στο ότι οι τοίχοι και οι οροφές δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο, λόγω του ότι το δίκτυο μεταφέρεται πλέον σταθερά μέσω συσκευών που συνδέονται μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς την δυσκολία αλλά και το υψηλότερο κόστος που θα απαιτούσαν τα καλώδια Ethernet. Οι adapters συνδέονται σε οποιαδήποτε πρίζα, συνδέοντας smart TV’s, set-top boxes και οποιαδήποτε άλλη συσκευή , είτε μέσω WiFi, είτε μέσω καλωδίου Ethernet, ανάλογα με τις ανάγκες.

  Με ένα τόσο καλά εξοπλισμένο δίκτυο είναι σίγουρο πως τίποτα δεν μπορεί να σας χαλάσει τις οικογενειακές στιγμές μπροστά από την τηλεόραση!

  Αναλυτικές πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, υπάρχουν διαθέσιμες στο www.devolo.com.cy και www.devolo.gr.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles