24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε πόσο εύκολο είναι το «phishing» του Apple ID password σε συσκευές iOS

    Οι κάτοχοι iPhone έχουν συναντήσει αρκετές φορές οθόνη σαν αυτή που εικονίζεται στη φωτογραφία. Οι περισσότεροι από εσάς θεωρείτε σε ανάλογες περιπτώσεις ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά πληκτρολογείτε τον κωδικό σας και συνεχίζετε τη διεργασία σας.

    Apple ID password phishing

    Αν και οι δυο περιπτώσεις που εικονίζονται παραπάνω είναι πανομοιότυπες, η μια αποτελεί την περίπτωση εκείνη που κάποιος έχει εκμεταλλευθεί μια ευπάθεια στο iOS που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια για να υποκλέψει τον κωδικό σας. Ο Felix Krause διαπίστωσε τη συγκεκριμένη ευπάθεια στο iOS και την έφερε στο φως της δημοσιότητας, προκειμένου η Apple να ενημερωθεί και να την επιδιορθώσει.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η προσπάθεια “ψαρέματος” λειτουργεί, επειδή ακριβώς οι χρήστες έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια να προβάλλεται το σχετικό prompt του iOS που σας ζητά τον κωδικό, δηλαδή οι χρήστες, δεν μπορούν να φανταστούν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας προσπάθειας «phishing». Αλλά, αν κάποιος αποφασίσει να εκμεταλλευθεί την ευπάθεια, καθίσταται εξαιρετικά εύκολη υπόθεση η υποκλοπή του κωδικού. Πώς μπορείτε όμως να διαπιστώσετε αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και με εσάς;

    Απλά πατήστε το πλήκτρο «Home» και δείτε αν το παράθυρο διαλόγου φεύγει. Αν φεύγει, τότε είναι πολύ πιθανό να πρόκειται περί προσπάθειας phising. Αν μένει στην οθόνη, δεν έχετε να φοβάστε κάτι, γιατί πρόκειται για το κανονικό prompt του iOS, εφόσον συνδέεται με άλλη διεργασία, τρέχει δηλαδή ανεξάρτητα από τα apps. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles