17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε τη νέα live πλατφόρμα του ΕΜΠ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

    Το ΕΜΠ δημιούργησε μία νέα online πλατφόρμα που ενημερώνει τους χρήστες της για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να έχουν την εικόνα της κατάστασης στον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. 

    Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί της, η συγκεκριμένη νέα πλατφόρμα είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει live πραγματική εικόνα, όσον αφορά την ένταση της πανδημίας σε όλες τις χώρες όπου καταγράφονται κρούσματα.

    Με αυτό τον τρόπο, παραδείγματος χάριν, πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων αλλά και όσων έχουν αναρρώσει, υπάρχει η δυνατότητα να απεικονιστεί ο ρυθμός εξέλιξης της νόσου για διαφορετικά χρονικά διαστήματα: συνολικά την τελευταία ημέρα, την τελευταία εβδομάδα ή τις δύο τελευταίες εβδομάδες, αλλά και να υπολογιστούν ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων επί του πληθυσμού ή σε σχέση με την πληθυσμιακή πυκνότητα κάθε χώρας κ.ά.

    Έχει δημιουργηθεί από την ερευνητική ομάδα GeoCHOROS του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόκειται για μία πλατφόρμα πολυμεταβλητής παρακολούθησης, ανάλυσης και χαρτογράφησης της γεωγραφικής κατανομής και της διαχρονικής εξέλιξης της πανδημίας.

    Δείτε την live εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles