15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Dell Inspiron 7577: Κορυφαίο 15άρι για σκληροπυρηνικό gaming!

    Τα gaming laptops είναι μια κατηγορία που έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι χρήστες στράφηκαν σταδιακά μακριά από τα desktops, ακόμη και για heavy duty διεργασίες όπως τα απαιτητικά παιχνίδια. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη της τεχνολογίας επέτρεψε σε πολύ ισχυρό hardware να “χωρέσει” μέσα σε ένα notebook, μαζί με το απαιτούμενο σύστημα ψύξης, ενώ οι SSDs έλυσαν δια παντός το πρόβλημα του “αργού” χώρου αποθήκευσης. Μοντέλα όπως το Dell Inspiron 7577 είναι ο ορισμός του φορητού, hardcore gaming laptop και είχαμε την τύχη να το έχουμε στα χέρια μας!

    cof

    Η δοκιμή αποδείχθηκε… long-term καθώς κρατήσαμε το laptop στην κατοχή μας λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο και ευχαριστούμε τη Dell γι’αυτό. Έτσι, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε πως είναι η μακροχρόνια συμβίωση με ένα τέτοιο μοντέλο σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις. Από το σπίτι στο γραφείο, από το επαγγελματικό ταξίδι στο… εξοχικό και γενικά όπου βρίσκαμε… πρίζα! Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, πως η αυτονομία του δεν ήταν καλή, τουναντίον, με λογική χρήση το 7577 έβγαζε αρκετή “δουλειά” πριν χρειαστεί φόρτιση η μπαταρία του.

    cof

    Ωστόσο, ένα gaming laptop έχει άλλη χρήση, πιο “βαριά” και σίγουρα δεν φτιάχτηκε για να μετακινείται διαρκώς, 24/7. Το μοντέλο που είχαμε στα χέρια μας ήταν από τα κορυφαία με τον 256άρη SSD και τον 1TB HDD (5.400rpm), οπότε είχε βάρος περίπου 2,8 κιλά και όπως καταλαβαίνετε, προτιμούσαμε να το έχουμε πάνω σε ένα τραπέζι ή γραφείο, παρά να το μεταφέρουμε στο backpack μας. Σαν 15άρι, όμως, παραμένει compact και φορητό, έτσι χωράει άνετα στα περισσότερα σακίδια πλάτης και πολύ εύκολα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο αεροπλάνο, αν η πτήση σας επιτρέπει χρονικά ένα productivity session.

    cof

    Το Inspiron 7577 έχει 15άρα IPS οθόνη με ανάλυση FullHD και anti-glaring ιδιότητα, με τη φωτεινότητά της να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και να μην προβληματίζει, ενώ συνολικά είναι ό,τι πρέπει για ένα gamer, καθώς η UHD ανάλυση είναι μάλλον υπερβολική για τέτοια διαγώνιο. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο πανίσχυρος Intel Core i7-7700HQ με συχνότητα λειτουργίας 2,8-3,8 GHz, ο οποίος πλαισιώνεται από 16GB μνήμης RAM (DDR4@2,4GHz) και την nVidia Geforce GTX 1060 με 6GB αυτόνομης μνήμης. Περιττό να πουμε πως οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, ακόμη και σε νέα, απαιτητικά games όπως το Far Cry 5, που απολαύσαμε αρκετά και απρόσκοπτα, ενώ το video editing γινόταν αστραπιαία, σε βαθμό που… δε προφταίναμε να φτιάχνουμε νέα videos! Το λειτουργικό είναι φυσικά τα Windows 10 (Home Edition) και ευτυχώς δεν υπήρχε εγκατεστημένο bloatware, εκτός από τις γνωστές εφαρμογές εφαρμογές που χρειάζονται σαν συνοδευτικές σε κάθε laptop.

    cof

    Από πλευράς συνδεσιμότητας, το Dell Inspiron 7577 έχει μια Gigabit Ethernet θύρα, υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Wi-Fi 802.11b/g/n/ac (dual-band, 2,4 & 5GHz, 2×2 MIMO), διαθέτει Bluetooth 4.2, 1 x HDMI 2.0 θύρα, 3 x SuperSpeed USB 3.1 θύρες, 1 x Thunderbolt 3 Type-C(έως 40Gbps + Displayport), ένα 2-in-1 card reader (SD, MMC), 1 x audio jack (headphone+mic), 1 x Noble lock slot και φυσικά την υποδοχή φόρτισης. Με όλα αυτά το πάχος του αγγίζει τα 2,5 εκατοστά, όμως το φινίρισμα και η “κοφτή” σχεδίασή του κρύβουν επιμελώς τις διαστάσεις και έχουν ως αποτέλεσμα μια ποιοτική συσκευή, με ωραία αίσθηση στο μάτι και στο χέρι.

    sdr

    Ακόμα και μετά από πολλές εβδομάδες χρήσης δεν παρουσιάστηκε κάποια δυσλειτουργία ή τζόγος  στα latches της οθόνης, ενώ το Inspiron 7577 είναι όσο διακριτικό και “σοβαρό” πρέπει, αλλά ταυτόχρονα προδίδοντας πως δεν πρόκειται για ένα απλό μηχάνημα, κυρίως χάρη στο συνδυασμό μαύρου-κόκκινου χρώματος. Το πληκτρολόγιο με δικό του numeric keyboard και το άνετο touchpad δε μας προβλημάτισαν ποτέ, με καλό feedback, επαρκή κενά μεταξύ των πλήκτρων και φυσικά backlighting, για τη χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Να σημειώσουμε πως είναι spill resistant, αν και ευτυχώς δεν είχαμε την… ατυχία να δοκιμάσουμε αυτή του την ιδιότητα.

    cof

    Το σύστημα ψύξης λειτουργεί αποδοτικά και είναι αθόρυβο τις περισσότερες ώρες, ενώ όταν το laptop ζοριστεί, θα το ακούσετε να λειτουργεί, χωρίς να θυμίζει όμως… drone. Ακόμη κι αν σας ενοχλήσει, όμως, ο θόρυβος, τα stereo ενσωματωμένα ηχεία αποδίδουν ισχυρότατο και ποιοτικό ήχο (Waves MaxxAudio® Pro), όπως αρμόζει σε κάθε multimedia/gaming laptop.

    cof

    Όσον αφορά την αυτονομία, η μπαταρία των 56 WHr, (4-Cell) θα το κρατήσει πολλές ώρες σε λειτουργία όταν κάνετε απλό browsing, αλλά ακόμη κι αν… ξεφύγετε λίγο και διασκεδάσετε, σαν παιδιά κι εσείς… Υποστηρίζει και Quick Charge ενώ ο adapter των 180 Watts θα τη γεμίσει στο πι και φι, όταν χρειαστεί!

    cof

    Το Dell Inspiron 7577 είναι, ίσως, η τέλεια επιλογή αυτή τη στιγμή για όποιον θέλει ένα πανίσχυρο gaming 15άρι notebook, με το κορυφαίο hardware της αγοράς. Η τιμή του ξεπερνάει τα €1.500 σε διάφορα ελληνικά καταστήματα αλλά τα αξίζει μέχρι τελευταίου cent, αφού δε θα σας απογοητεύσει σε καμία περίπτωση και έχει… χαραγμένη πάνω του την εγγύηση του ονόματος της Dell. Δεν είναι 17άρι αλλά μεταφέρεται πολύ πιο εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερους χώρους, ενώ καλύπτει μια συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών που θα το αγαπήσουν από την πρώτη στιγμή.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles