18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δεν είναι iPhone, αλλά περιμένει κόσμος στις ουρές για αυτό. Τι είναι;

    Το λένε Meizu MX και κατασκευάζεται στην Κίνα. Εκεί που φτιάχνεται δηλαδή και η συντριπτική πλειοψηφία των πάσης φύσεως ηλεκτρονικών συσκευών.

    Σε περίπτωση που δεν την έχεις ακούσει, η Meizu ξεκίνησε την καριέρα της φτιάχνοντας αντίγραφα iPhone. Η είδηση είναι ότι τα κινητά της είναι καλύτερα στα σημεία και από το αρχέτυπο. Αν έχεις όρεξη και χρόνο μπορείς να κάνεις μια βόλτα εδώ και να χαζέψεις τη γκάμα. Για να αντιληφθείς άμεσα ότι οι τύποι, καταρχήν δεν σπάνε πλάκα.

    Τελευταία πρόταση τους το MX με dual-core επεξεργαστή στα 1,4GHz, τεσσάρα οθόνη (με ανάλυση 960×540 pixels), 8άρα κάμερα, 16GB εσωτερικής μνήμης (εννοείται χωρίς επέκταση) και τιμή στα 368 ευρώ. Επίσης το λειτουργικό του βασίζεται σε μια εξαιρετική καστομιά του Android 2.3. Και ουχί του τέσσερα. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και διάφορα reviews της συσκευής και σχόλια από testers που είναι κατά βάση θετικά. Και γιατί όχι άλλωστε όταν αγοράζει κανείς ένα iPhone 4S στα μισά χρήματα. Ή αν προτιμάς στο 1/3 του αρχικού ποσού, ιδίως αν μιλάμε για την Κίνα.

    Το Meizu MX που διατέθηκε την 1η Ιανουαρίου αποκλειστικά στο Hong Kong αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, δημιούργησε ουρές στα καταστήματα, αντίστοιχες εκείνων που έχεις δει μόνο σε λανσαρίσματα iPhone. Για να καταλάβεις στο κεντρικό κατάστημα της πόλης στήθηκαν περίπου 900 άτομα. Να και κάποιοι που υποστηρίζουν με υπερηφάνεια το εγχώριο προϊόν.

    Πριν προλάβεις να χαρακτηρίσεις την πράξη, σκέψου μήπως θα έπρεπε να τους βγάλεις το καπέλο. Παρεμπιπτόντως αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για να συνειδητοποιήσουμε πόσα λάθη κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε σαν χώρα ακόμη και στο παρόν. Ας είναι τουλάχιστον το 2012 μια αρχή για ένα καλύτερο μέλλον.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles