20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δεν παραπέμπεται η Κύπρος στο ΔΕΕ για το εμπορικό απόρρητο: Παραμένει όμως το ενδεχόμενο καταδίκης

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην παραπέμψει την Κύπρο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για παράβαση του δικαίου της ΕΕ, καθώς έκρινε ότι οι πρόνοιες ευρωπαϊκής οδηγίας για το εμπορικό απόρρητο έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην εθνική νομοθεσία. 

    Να σημειωθεί ότι στις 30 Οκτωβρίου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε απόφασή της να προσφύγει στο ΔΕΕ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, βασιζόμενη στο γεγονός ότι η Κύπρος δεν είχε συμμορφωθεί, όπως όφειλε, με την εναρμόνιση του νομοθετικού της πλαισίου για το εμπορικό απόρρητο και για αυτό εισηγείτο την επιβολή προστίμου από το ΔΕΕ στην Κύπρο.

    Στις 26 Νοεμβρίου 2020, η κυπριακή Βουλή προχώρησε με ταχείες διαδικασίες στη ψήφιση σε νόμο του σχετικού εναρμονιστικού νομοσχεδίου έπειτα από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα για άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Ωστόσο και δεδομένου ότι η ψήφιση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου έγινε μετά την καταληκτική ημερομηνία εναρμόνισης, βάσει της νομολογίας του ΔΕΕ δεν αποτελεί λόγο μη καταδίκης του κράτους μέλους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles