20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Διαδικτυακή απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

    Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Email και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο είδος απάτης να είναι σε έξαρση.

    Η Αστυνομία εξετάζει νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης, η οποία καταγγέλθηκε από 49χρονο, κάτοικο Πάφου, όπου σύμφωνα με τον ίδιο είχε συμφωνήσει με συγκεκριμένη εταιρεία για ανάληψη κηπουρικών εργασιών, στην οικία του. Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του έλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και απέστειλε χρηματικό ποσό ύψους 17,850 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού.

    Συνήθως, οι καταγγελίες που γίνονται στην Αστυνομία αφορούν επιτήδειους, οι οποίοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα με απώτερο σκοπό να εξαπατήσουν ανυποψίαστους χρήστες στο να προβούν σε τραπεζικό έμβασμα σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Οι δράστες αφού εντοπίσουν προσωπικά στοιχεία με ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αποστέλλουν αυτά τα μηνύματα και  καλούν το θύμα τους, όπως προχωρήσει σε τραπεζικό έμβασμα. Για να πετύχουν την απάτη, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν παραπλανητικές διαδικτυακές υπηρεσίες ώστε οι παραλήπτες των μηνυμάτων να θεωρούν το μήνυμα ως αυθεντικό.

    Το κοινό για ακόμα μια φορά καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα που λαμβάνει. Να γίνεται επιβεβαίωση οποιασδήποτε εντολής για πληρωμή, ιδιαίτερα όταν γίνεται αναφορά σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς από τους συνήθεις.

    Το κοινό μπορεί επίσης να επικοινωνεί με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικώς στο τηλ. 22808200 ή μέσω της ιστοσελίδας cyberalert.cy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles