23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Διαφήμιση ετοιμάζεται να βάλει στις σελίδες του ο Firefox!

    Το τελευταίο redesign του Firefox είναι πράγματι εντυπωσιακό, όμως πίσω από το νέο look του browser –που, μεταξύ μας, θυμίζει αρκετά Chrome– ενδεχομένως να κρύβεται μια καλά καμουφλαρισμένη ευκαιρία για τη Mozilla να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω!

    new-firefox-tab

    H Mozilla (ή αν προτιμάς το Mozilla Foundation) για την ώρα χρησιμοποιεί το παράθυρο που βλέπει ο χρήστης ανοίγοντας νέο tab για να του δείξει τα sites που επισκέπτεται συχνότερα. Όπως ξεκαθάρισε ωστόσο η εταιρεία, στην πορεία αυτό θα αλλάξει και το περιεχόμενο του εν λόγω παραθύρου θα περιλαμβάνει sites δημοφιλή στην περιοχή του χρήστη ή σπονσοραρισμένο περιεχόμενο! Μολονότι η κίνηση αυτή εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας (τα έσοδά της προέρχονται σε ποσοστό 90% από τους συνεργάτες της), όπως ήταν λογικό δεν ήχησε καλά στα αφτιά των χρηστών του browser που στόλισαν τη Mozilla καταλλήλως στο internet.

    Τι έκανε η Mozilla; Τους έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι! O Jonathan Nightingale με κείμενό του στις 9 του μήνα παραδέχθηκε ότι τα «πειράματα» της εταιρείας δεν πήγαν καλά, όμως εκείνη θα τα συνεχίσει κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα. Και καταλαβαίνεις πολύ καλά θέλω να πιστεύω τι εννοεί ο μάστορας με τη λέξη «πειράματα»… Δεσμεύτηκε πάντως να μη μετατραπεί ο Firefox σε ένα συνονθύλευμα από λογότυπα ενώ εγγυήθηκε πως η Mozilla δεν θα ξεπουληθεί σε όποιον απλά προσφέρει λεφτά.

    Όπως και να ‘χει, στόχος της Mozilla είναι να εξελίξει ακόμα περισσότερο τη σελίδα του new tab, θέλοντας να την καταστήσει αφ’ ενός πιο χρήσιμη για τον χρήστη και αφ’ ετέρου πιο προσοδοφόρα για την ίδια. Ίδωμεν…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles