25 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Διαρροή: Αυτές είναι οι αμοιβές των υπαλλήλων της Microsoft

    Η Microsoft θεωρείται ένα από τα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα, καθώς αποτελεί μια από τις πλουσιότερες εταιρείες παγκοσμίως. Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοί της απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια που αφορούν το μισθό, την υγεία, την επιμόρφωσή τους κ.λ.π. Παρουσιάζει ενδιαφέρον επομένως να μάθουμε τις αμοιβές που δίνει η εταιρεία στο προσωπικό της και πλέον έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση, χάρη σε μια πρόσφατη διαρροή.

    Προκειμένου να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σε μισθολογικό επίπεδο, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι η εταιρεία διαχωρίζει τις ομάδες, τους υπαλλήλους και τα στελέχη σε διάφορες κατηγορίες, οι οποίες εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα η τοποθεσία. Μια νέα πρόσληψη που διαμένει στο Σαν Φρανσίσκο μπορεί να πληρωθεί καλύτερα από μια πρόσληψη στο Μιζούρι, δεδομένου του υψηλότερου κόστους ζωής στην Bay Area.

    Η Microsoft διαιρεί επίσης τους υπαλλήλους της σε επίπεδα, ανάλογα με την εμπειρία και την ευθύνη της κάθε θέσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, φτάνουν έως και level 70, αλλά ορισμένοι μεμονωμένοι ρόλοι μπορεί να φτάσουν έως και το 80 ανάλογα με τον τομέα ή την εμπειρία. Ενδεικτικά, προκύπτει ένας διαχωρισμός του τύπου:

    Senior: Level 63.
    Principal: Level 65.
    Partner: Level 68.

    Οι μηχανικοί συνήθως δεν ξεπερνούν το level 70, αν και κάποιος “διακεκριμένος” θα μπορούσε.

    Το επίπεδο 70, το οποίο είναι συνήθως το υψηλότερο, μπορεί να έχει απολαβές από 231.700 έως 361.500 δολάρια βασική αμοιβή, δηλαδή χωρίς τα bonus.

    Το υψηλότερο πακέτο περιλαμβάνει τα εξής:

    -361,500 βασικός μισθός
    -1.2 εκατομμύρια δολάρια bonus πρόσληψης
    -1 εκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βραβεία μετοχών.

    Ο υπάλληλος με τη χαμηλότερη βαθμίδα από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τη διαρροή, κερδίζει λίγο πάνω από 42.000 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Rakuten Viber παρουσιάζει ένα λογαριασμό για μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles