21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Διαστημικό μαρούλι ενισχύει τα οστά των αστροναυτών

    Η τροφή των αστροναυτών, που καλούνται να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τον πλανήτη μας, ήταν ένα θέμα που έχει απασχολήσει κατά καιρούς αρκετά τη NASA. Οι έρευνες δεν αφορούν μόνο τη γεύση των προϊόντων, αλλά κυρίως τη σύστασή τους, αφού, μέσω της τροφής, οι αποστολές πρέπει να λάβουν και τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την επιβίωσή τους. Πριν λίγο καιρό, είδαμε αστροναύτες να καλλιεργούν στο διάστημα τις πρώτες πιπεριές και να παρασκευάζουν διαστημικά tacos με αυτές. Τώρα όμως ήρθε και το super μαρούλι, το οποίο θα βάλει «φρένο» στον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

    Οι ερευνητές, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, κατάφεραν να φτιάξουν ένα γενετικά τροποποιημένο μαρούλι, που στη γεύση είναι παρόμοιο με αυτό που όλοι ξέρουμε. Στόχος είναι να μπορεί να καλλιεργηθεί εκτός γης, μέσα σε ένα διαστημόπλοιο ή και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Άρης, στο μέλλον. Αυτό που κάνει το μαρούλι να διαφέρει είναι ότι περιέχει μια ορμόνη ενίσχυσης των οστών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει νέα πλατφόρμα social media για να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles