21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Διαστημικό περίπατο 7 ωρών πραγματοποίησαν Ρώσοι κοσμοναύτες

    Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αρκετές οι φορές που είδαμε τις συγκρούσεις να μεταφέρονται από τη γη στο διάστημα, όμως η NASA διαβεβαιώνει ότι η συνύπαρξη με τους Ρώσους κοσμοναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι ομαλή, το κλίμα φιλικό και η συνεργασία εξελίσσεται χωρίς…παρατράγουδα.

    Σε αυτό το πλαίσιο, δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι μηχανικοί Όλεγκ Αρτέμιεφ και Ντένις Ματβέεφ της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, πραγματοποίησαν τον πρώτο από τους δύο διαστημικούς “περιπάτους” τους για να ενεργοποιήσουν τον νέο μήκους 11,3 μέτρων ευρωπαϊκό ρομποτικό βραχίονα που θα εξυπηρετεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΣΣ).

    Ο “περίπατος” διήρκεσε σχεδόν επτά ώρες και στέφτηκε με επιτυχία, ενώ ένας δεύτερος “περίπατος” έχει προγραμματιστεί για τις 28 Απριλίου για να αφαιρεθεί το προστατευτικό κάλυμμα του νέου βραχίονα και να ελεγχθεί η κινητικότητα του.

    Ο βραχίονας (European Robotic Arm-ERA), που μπορεί να μεταφέρει βάρος έως περίπου 7.800 κιλά, είχε ταξιδέψει στον ΔΣΣ από τον Ιούλιο του 2021, αλλά έως τώρα δεν είχε ενεργοποιηθεί. Θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βαριών αντικειμένων και θα βοηθήσει τους αστροναύτες στις μελλοντικές εργασίες τους έξω από τον ΔΣΣ.

    Διαβάστε επίσης:

    Hλέκτρες του Κόσμου: Έκθεση κόμικς εμπνευσμένων από τις τραγωδίες «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη και του Σοφοκλή και «Χοηφόροι» του Αισχύλου

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles