13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Διαθέσιμα για «κατέβασμα» 100.000 έργα τέχνης από τα μουσεία του Παρισιού

    Ο οργανισμός των 14 μουσείων του Παρισιού, Paris Musées διαθέτει προς «κατέβασμα» 100.000 έργα τέχνης από μεγάλους ζωγράφους. Πλέον, μπορείτε όχι μόνο να δείτε τα έργα των Μονέ, Σεζάν, Κουρμπέ και πολλών άλλων αλλά και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Με το “Creative Commons Zero license”, την πρωτοβουλία των παριζιάνικων μουσείων, έχετε την άδεια να κατεβάσετε τα εκθέματα των μουσείων και να τα χρησιμοποιήσετε.

    “Setting Sun on the Seine at Lavacourt” by Claude Monet

    Τα ιδρύματα που βρίσκονται υπό την αιγίδα του οργανισμού Paris Musées είναι μεταξύ άλλων και τα: the Petit Palais, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, και το Maison de Balzac. Ξεκίνησε να μοιράζεται τα έργα τέχνης από το 2016 και έχουν από τότε δημοσιευτεί ήδη περισσότερα από 320,000. Αυτόν τον Ιανουάριο, προστέθηκαν και άλλα 100.000 έργα διαθέσιμα στο κοινό.

    Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης όλων των εποχών, από το σπίτι σας χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε στο Παρίσι. 

    Ο οργανισμός ευελπιστεί να κάνει διαθέσιμα πάνω από 1 εκατομμύριο εκθέματα των μουσείων. Αυτά που είναι ήδη διαθέσιμα, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

    “Portrait of Ambroise Vollard” by Paul Cézanne

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles