25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Διαθέσιμη για κατέβασμα η πρώτη stable έκδοση Ubuntu που υποστηρίζει και smartphones

    Μετά από μία μακρά περίοδο developer previews, μία stable release της έκδοσης Ubuntu 13.10 για smartphones αλλά και desktop είναι γεγονός.

    ubuntuforphone

    Το λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux και αξιοποιεί τα gestures για τη λειτουργία του, μπορεί να μη διαθέτει ακόμη το δικό του τηλέφωνο στην αγορά (θυμόμαστε όλοι την “αποτυχημένη” προσπάθεια του Ubuntu Edge να χρηματοδοτηθεί από το Indiegogo παρόλο που συγκέντρωσε ενθουσιώδεις κριτικές), ωστόσο οι φανατικοί του μπορούν τώρα να το χρησιμοποιήσουν στη συσκευή τους.

    Τα μοντέλα που υποστηρίζονται (επίσημα) είναι το Galaxy Nexus και το Nexus 4, επομένως, αν έχετε την κατάλληλη τεχνογνωσία, μπορείτε να δοκιμάσετε να περάσετε στο κινητό σας το OS. H Canonical, ωστόσο διευκρινίζει ότι πρόκειται για μία ακόμη πρώιμη έκδοση που δεν παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες ενός κινητού που κυκλοφορεί στην αγορά και είναι κατάλληλη μόνο για σκοπούς αξιολόγησης και development.

    Πληροφορίες για ενσωμάτωση του Ubuntu σε κάποια συσκευή που θα κυκλοφορήσει στην αγορά δεν έχουμε, αν και η Canonical βρίσκεται σε συζητήσεις με κατασκευαστές γι’ αυτό το σκοπό.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles