19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Διαβάστε στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες CY» που κυκλοφορεί: «Διστακτικές» οι κυπριακές επιχειρήσεις στο Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο

    Kiniti cover feb 2017

    E-COMMERCE: Παρά τις διαστάσεις και τα μεγέθη ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στο εξωτερικό, στην Κύπρο συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. «Διστακτικές» οι κυπριακές επιχειρήσεις, επικαλούνται το νομικό πλαίσιο της ΕΕ και το υψηλό κόστος συμμόρφωσης στις συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπρόσθετα, ένας άλλος σοβαρός παράγοντας που εμποδίζει την ανάπτυξη του Διασυνοριακού Ηλεκτρονικού Εμπορίου, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές επιχειρήσεις αλλά και οι καταναλωτές όταν χρησιμοποιούν υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης προϊόντων και τα οποία εστιάζονται κυρίως στο υψηλό κόστος καθώς και στη δυσκολία που παρατηρείται για επιστροφές προϊόντων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τεχνιτή Νοημοσύν: Μπορεί να διπλασιάσει την οικονομική ανάπτυξη – Αύξηση παραγωγικότητας έως 40% σε 12 χώρες μέχρι το 2035. Αναλυτικό αφιέρωμα για τον αντίκτυπο των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε 12 αναπτυγμένες οικονομίες, που αθροιστικά δημιουργούν το >50% του παγκόσμιου οικονομικού προϊόντος. Οι Ηπα  φαίνεται να είναι η χώρα που θα επωφεληθεί περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη, αυξάνοντας τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξής της από 2,6% σε 4,6% το 2035, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 8,3 τρις δολάρια, σε όρους ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποκομίσει επιπλέον 814 δις δολάρια μέχρι το 2035, αυξάνοντας έτσι το ρυθμό αύξησης της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας από 2,5% σε 3,9%. Η Ιαπωνία μπορεί ακόμα και να τριπλασιάσει το ρυθμό αύξησης της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της μέχρι το 2035, ενώ οι Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία και Αυστρία μπορούν να τον διπλασιάσουν.

    ΘΕΜΑ: Απάτη ΦΠΑ μέσω ελληνικών e- Shops που άπλωσαν τα πλοκάμια τους στην Κύπρο! Διοχετεύουν στην κυπριακή αγορά μεγάλες ποσότητες προϊόντων τεχνολογίας μεγάλης αξίας – όπως «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φορητούς Η/Υ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές – σε πολύ χαμηλές τιμές, λόγω παράνομης παράκαμψης του ΦΠΑ και του φόρου εταιρικών κερδών.

    BUSINESS: Υπηρεσίες Φιλοξενίας Εξοπλισμού από την Cyta «Με 2 νέα ιδιόκτητα Data Centers που δημιούργησε η Cyta σε Λευκωσία και Λεμεσό, μπορεί πλέον να προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα πλήθος υπηρεσιών που υπερβαίνουν τα όρια του παραδοσιακού hosting συστημάτων»

    PROFILE: CBS IT SYSTEMS CYPRUS LTD «Συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία στην αγορά της Κύπρου»

    FEATURE: Dual Camera smartphones – Ναι, αποτελούν τη μόδα της εποχής και… το γνωρίζουν. Το θέμα όμως είναι: εσείς τι γνωρίζετε για τα dual camera smartphones, τις λειτουργίες και δυνατότητές τους; Ποια είναι τα πιο hot dual camera κινητά στην αγορά και τι προσφέρουν σε σχέση με τα κλασικά, «μονόφθαλμα» smartphones;

    Δείτε επίσης:

    REVIEW Sony Xperia X Compact «Πιο… compact από ποτέ, το λιλιπούτειο Sony Xperia X αποτελεί την  καλύτερη πρόταση στην αγορά των εύχρηστων και αποδοτικών smartphones!»

    MEGA TEST: Τα καλύτερα smartwatches της αγοράς! «Παρά το ότι η αγορά των wearables στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα σε «νηπιακή ηλικία», σας συστήνουμε 5 gadgets που συνδυάζουν δυνατά χαρακτηριστικά και κορυφαία φορητότητα. Κρατήστε λοιπόν σημειώσεις γιατί θα τις χρειαστείτε πολύ σύντομα…»

    Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Κινητής» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στα περίπτερα σε όλη την Κύπρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles