21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Διαβάστε στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες CY» που κυκλοφορεί: Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο 5G

    Το ασύλληπτο ποσό των 6,55 δις. ευρώ άντλησε το Γερμανικό δημόσιο από τη δημοπρασία εκχώρησης του φάσματος συχνοτήτων 5G, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες και 497 γύρους που διήρκεσε η διαδικασία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο αρμόδιος Ομοσπονδιακός Ρυθμιστής Δικτύων της χώρας. Το γεγονός αυτό περιγράφει από μόνο του με εκκωφαντικό τρόπο, το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την τεχνολογία 5G και την καταλυτική συμβολή της στο μέλλον που έρχεται στις τηλεπικοινωνίες, και ειδικότερα σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η συνδεσιμότητα, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0).

    Τι είναι η τεχνολογία 5G;

    Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που έρχεται και στη χωρά μας και προορίζεται να συμπληρώσει παρά να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα δίκτυα 4G. Η συγκεκριμένη τεχνολογία υπόσχεται να επιταχύνει τη μετάδοση δεδομένων από τα 100Mbps έως τα 10Gbps και ακόμα περισσότερο. Μια τεράστια αύξηση στη ταχύτητα που θα καταστήσει την επόμενη ασύρματη γενιά ακόμη πιο ανταγωνιστική και συγκρίσιμη πλέον ακόμη και με τα ταχύτερα δίκτυα οπτικών ινών. Παράλληλα, η χαμηλή καθυστέρηση (latency), ένα από σημαντικότερα χαρακτηριστικά του 5G, το καθιστούν κατάλληλο για κρίσιμες εφαρμογές που χρειάζονται ταχεία αντίδραση, όπως π.χ oι χειρουργικές επεμβάσεις εξ’ αποστάσεως σε ασθενείς οπουδήποτε στον κόσμο, και ο τηλεχειρισμός αυτόνομων οχημάτων.

    Διαβάσετε επίσης:

    DESI: Η Κύπρος καθηλωμένη στους ουραγούς του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2019

    IFA 2019: Πήραμε μια πρώτη γεύση από την IFA 2019

    HOT SPOT: LG K40, LG K50 και LG Q60

    ARRIVAL: Τα κινητά τηλέφωνα ENERGIZER τώρα και στην Κύπρο

    PRIVACY: Αυτά είναι τα νέα μέτρα της Google για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών

    PREVIEW: HUAWEI Y5 2019

    PREVIEW: XIAOMI REDMI GO

    REVIEW: HUAWEI P30 & P30 PRO

    MEGATEST: Τα καλύτερα professional smartphones

    HOW TO: Tips για φωτογραφίες με το iPhone

    Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Κινητής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη την Κύπρο.

    kiniti caver june 2019

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles