24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Διέρρευσαν πληροφορίες για χαρακτηριστικά των Samsung Galaxy S9 και Galaxy S9+

    Πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες ναυαρχίδες της Samsung, δηλαδή τα Galaxy S9 και Galaxy S9+είδαν το φως της δημοσιότητας, σε μορφή διαρροών και μάλιστα με προέλευση όχι από Κορέα, αλλά από Κίνα. Η πρώτη αφορά την αναγνώριση προσώπου, με το συγκεκριμένο σύστημα στα νέα μοντέλα να χρησιμοποιεί 3D αισθητήρες, ακολουθώντας εμφανώς την προσέγγιση της Apple, ώστε η διαδικασία να γίνει πιο ασφαλής.

    IMG_20171030_155726

    Ένα ακόμα στοιχείο για το οποίο είχε επικριθεί η Samsung, είναι η ομολογουμένως παράταιρη τοποθέτηση του fingerprint reader δίπλα στην κάμερα, στα S8, S8+ και Note8. Σύμφωνα λοιπόν με τις εν λόγω διαρροές, τα S9/S9+ δεν θα έχουν το συγκεκριμένο sensor κάτω από την κάμερα, όπως λεγόταν μέχρι τώρα. Αντίθετα, η Samsung θα προχωρήσει στη μέθοδο ενσωμάτωσης του fingerprint reader στο κάτω μέρος της ίδια της οθόνης, σύμφωνα με την απαίτηση των απανταχού smartphone users. Βέβαια η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης, και κυρίως του… «debugging», οπότε μένει να δούμε αν η Samsung θα τη θεωρήσει όντως έτοιμη για υλοποίηση στα νέα κινητά της.

    IMG_20171030_155728

    Βελτιώσεις έχουμε όμως και στον τομέα της φωτογραφίας, καθώς τα S9/S9+ θα έχουν διπλές κάμερες, 16MP κύρια και 12MP selfie cam, ακολουθώντας την τάση των Κινέζων κατασκευαστών για τετραπλούς φακούς. Το τελευταίο… και «φαρμακερό» feature είναι η αφαίρεση της στερεοφωνικής υποδοχής. Πρόκειται για ένα trend που ξεκίνησε η Apple, και ακολούθησαν περισσότεροι κατασκευαστές, όχι μόνο για τη μείωση του κόστους, αλλά και των διαστάσεων κάθε συσκευής.

    IMG_20171030_155731

    Αυτό βέβαια δημιουργεί πρόβλημα, καθώς το stereo jack αποτελεί μία από τις παλαιότερες τεχνολογίες που όχι μόνο επιβίωσαν μέχρι σήμερα, αλλά… βασιλεύουν κιόλας στο χώρο του ήχου! Οι εναλλακτικές επιλογές, που περιλαμβάνουν type-C to stereo adapter, ή ακουστικά Bluetooth, σίγουρα δεν είναι τόσο ελκυστικές, η μία από πλευρά πρακτικότητας και η άλλη από αυτονομία, οπότε ελπίζουμε η Samsung να το ξανασκεφτεί καλύτερα. Να επισημάνουμε πάλι ότι πρόκειται απλά για διαρροές, και όχι για επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οπότε… όλα μπορούν να αλλάξουν μέχρι να παρουσιαστούν επίσημα τα νέα Galaxy smartphones.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles