20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Διεθνής σπείρα διέθεσε 20.000 «κουτιά» που έδιναν πρόσβαση σε παράνομο τηλεοπτικό περιεχόμενο

    Το ξήλωμα διεθνούς εγκληματικής ομάδας που διακινούσε παράνομα τηλεοπτικό περιεχόμενο ανακοινώσε σήμερα η Europol. Σε ταυτόχρονες έρευνες που διεξήχθησαν σε εννέα χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία και Κάτω Χώρες) σε συνεργασία με το κέντρο συντονισμού της Eurojust, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις υπόπτους και κατέσχεσαν οκτώ τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Η ελβετική αστυνομία μπλόκαρε επίσης την ιστοσελίδα, μέσω της οποίας γινόταν η παράνομη διανομή του τηλεοπτικού περιχεομένου.

    Η όλη κομπίνα είχε στηθεί μέσω μιας ελβετικής εταιρείας που διέθετε στην αγορά ένα νέο κουτί πολυμέσων, το οποίο επέτρεπε τη διανομή πάνω από 82 000 ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες προστατεύονταν από πνευματικά δικαιώματα.

    Η εταιρεία χρησιμοποιούσε έναν ειδικό ιστότοπο για τη ροή του περιεχομένου, ενώ διαφήμιζε τις παράνομες υπηρεσίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, έχουν πωληθεί περίπου 20000 κουτιά, οι πληρωμές των οποίων πραγματοποιήθηκαν μέσω διαφόρων συστημάτων πληρωμών. Από την πώληση και διανομή αυτών των παράνομων κουτιών οι εγκληματική αυτή ομάδα είχε αποκομίσει περίπου 1,9 εκατ. Ευρώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles