21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Digital Acceleration Index: «Ψηφιακοί πρωταθλητές» ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι τηλεπικοινωνίες

    close-up-coffee-colleagues laptop

    “Ψηφιακοί πρωταθλητές” (digital champions) της παγκόσμιας οικονομίας αναδεικνύονται ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι τηλεπικοινωνίες. Σχεδόν μία στις τέσσερις τράπεζες και μία στις τέσσερις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (25%) θεωρείται σήμερα “digital champion”. Αναλυτικότερα, η κατάταξη των εταιρειών προκύπτει από μελέτη της Boston Consulting Group (BCG), η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.800 εταιρειών σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Η έρευνα αξιολογεί τις επιχειρήσεις με βάση το Δείκτη Ψηφιακής Επιτάχυνσης (Digital Acceleration Index-DAI). Στο πλαίσιο της έρευνας, η BCG ζήτησε από διευθυντικά στελέχη να αξιολογήσουν την ψηφιακή ωριμότητα των εταιρειών τους σε σχέση με καθορισμένα κριτήρια, σε κλίμακα από το ένα έως το τέσσερα, σε 35 κατηγορίες. Οι εταιρείες με DAI από 67 έως 100 θεωρούνται digital champions, ενώ εκείνες με DAI 43 ή λιγότερο θεωρούνται digital laggards.

    Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κλάδος της ενέργειας και ο δημόσιος Τομέας έχουν κατακτήσει κάποιο βαθμό ψηφιακής ωριμότητας, ωστόσο, συνεχίζουν να απέχουν από τους “ψηφιακούς πρωταθλητές”, με το 40% των εταιρειών των δύο τομέων να υστερούν ακόμη ψηφιακά και να θεωρούνται “digital laggards”.

    Οι τρεις παράγοντες, που λειτουργούν ως καταλύτης για να θεωρηθεί μια εταιρεία “ψηφιακός πρωταθλητής” είναι 1ον να επενδύουν πάνω από το 5% του OPEX τους σε ψηφιακά έργα.  Το ποσοστό των πρωταθλητών των ΗΠΑ, που επενδύουν σε αυτό το επίπεδο (90%), είναι σημαντικά υψηλότερο απ’ ό, τι στην Ασία (75%) και στην Ευρώπη (65%).

    2ον να αφιερώνουν περισσότερο από το 10% των υπαλλήλων τους σε ψηφιακά έργα. Οι ψηφιακοί πρωταθλητές της Ασίας (54%) είναι ελαφρώς μπροστά από τους ομολόγους τους των ΗΠΑ (51%) και αισθητά πιο μπροστά από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη (44%).

    Τέλος, οι ψηφιακά πρωτοπόροι ενσωματώνουν τις ψηφιακές λύσεις καλύτερα και ταχύτερα στη λειτουργία τους απ’ ό, τι οι digital laggards και δεν είναι τόσο πιθανό να κολλήσουν σε πιλοτικούς τρόπους χρήσης.

    Ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις στον “Digital Acceleration Index”, παγκοσμίως, ήταν ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ασία με βαθμολογία DAI περίπου 60. Σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι τηλεπικοινωνίες ήταν η κορυφαία βιομηχανία με βάση τον Digital Acceleration Index. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχουν οι ισχυρές επιδόσεις ορισμένων κλάδων της ασιατικής οικονομίας που έχουν ψηφιακό προβάδισμα στην περιοχή, ενώ υστερούν σε άλλα μέρη του κόσμου. Για παράδειγμα, οι καταναλωτικές εταιρείες στην Ασία έχουν ψηφιακή ωριμότητα, η οποία αξιολογείται υψηλότερα απ’ ό, τι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles