16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Διοργάνωση Ευρωπαϊκού σεμιναρίου κυβερνοασφάλειας από την ΑΨΑ / Εθνικό CSIRT-CY

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defence College – ESDC) να αναθέσει στην ΑΨΑ / Εθνικό CSIRT-CY, τη διοργάνωση συνεδρίου διαδικτυακής εκπαίδευσης με θέμα την κυβερνοασφάλεια, αποτελεί τιμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESDC στις αρμόδιες για την κυβερνοασφάλεια κυπριακές αρχές.

    Το συνέδριο, που θα διαρκέσει από τις 18/01/21 μέχρι και 20/01/21, αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο και στην καλλιέργεια κουλτούρας κυβερνοασφάλειας.

    Παράλληλα, μέσω της εκπαίδευσης, επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση της πλατφόρμας Cyber Education Training Exercise and Evaluation (ETEE) του ESDC για την διεύρυνση του πεδίου δραστηριοτήτων της μέσω εκπαιδεύσεων σε τακτικά/επιχειρησιακά επίπεδα. Στόχος είναι η διοργάνωση αυτού του είδους της εκπαίδευσης μεταξύ των δύο οργανισμών (ΑΨΑ / Εθνικό CSIRT-CY – ESDC), να καταστεί ετήσιος θεσμός.

    Η εκπαίδευση θα φιλοξενήσει 150 συμμετέχοντες από 22 χώρες, κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από αποστολές που διατηρεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία εξωτερικής δράσης σε τρίτες χώρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς επίσης και από αλλά ινστιτούτα και υπηρεσίες της ΕΕ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles