BREAKING

Διπλή διάκριση για τον Έλληνα φωτογράφο Πάνο Σκορδά στα Sony World Photography Awards 2018!

Με μία εκπληκτική εικόνα, ο Έλληνας φωτογράφος Πάνος Σκορδάς αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία «Πολιτισμός» του Ανοιχτού Διαγωνισμού και Εθνικός νικητής για την Ελλάδα στα Sony World Photography Awards 2018.

Επιλέχθηκε ανάμεσα από εκατοντάδες χιλιάδες άλλες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, από μια επιτροπή ειδικών κριτών, για το έργο του με τίτλο “Young Minotaur, το οποίο κατέκτησε δύο βραβεία: Για την καλύτερη μεμονωμένη εικόνα που εισήγαγε οποιοσδήποτε φωτογράφος παγκοσμίως στην κατηγορία «Πολιτισμός» του Ανοιχτού Διαγωνισμού και για την καλύτερη εικόνα Έλληνα φωτογράφου μέσα από οποιαδήποτε από τις 10 κατηγορίες του Ανοικτού Διαγωνισμού των Βραβείων.

Η νικήτρια φωτογραφία με τίτλο "Νεαρός Μινώταυρος" που χάρισε το πρώτο βραβείο στον Έλληνα φωτογράφο. Copyright: © PANOS SKORDAS, Greece, Winner, Open, Culture (Open competition), 2018 Sony World Photography Awards

Η νικήτρια φωτογραφία με τίτλο "Νεαρός Μινώταυρος" που χάρισε το πρώτο βραβείο στον Έλληνα φωτογράφο.
Copyright: © PANOS SKORDAS, Greece, Winner, Open, Culture (Open competition), 2018 Sony World Photography Awards

Ως νικητής στην κατηγορία του Ανοιχτού Διαγωνισμού, αλλά και νικητής του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα, ο Πάνος Σκορδάς θα λάβει τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης από τη Sony και θα μεταβεί στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει την τελετή απονομής των Sony World Photography Awards 2018, στις 19 Απριλίου. Τα έργα των νικητών θα προβληθούν στην έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου και έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο των Βραβείων για το 2018.

Επίσης στο Λονδίνο, ο Έλληνας φωτογράφος θα συναγωνιστεί με τους εννέα ακόμα νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού για τον τίτλο του «Φωτογράφου της Χρονιάς για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό», με έπαθλο $5.000 (USD).

Τα Sony World Photography Awards 2018, προϊόν του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο. Η 11η διοργάνωση των Βραβείων, συγκέντρωσε τον αριθμό ρεκόρ των 320.000 συμμετεχόντων φωτογράφων, από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές, παρουσιάζοντας μερικά από τα καλύτερα έργα σύγχρονης φωτογραφίας στον κόσμο, που αποτυπώθηκαν τον περασμένο χρόνο.

Πάνος Σκορδάς – Νικητής στην κατηγορία «Πολιτισμός» του Ανοικτού Διαγωνισμού και του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα

Ο Πάνος Σκορδάς γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα και εργάζεται για τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel. Είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, ο οποίος ασχολείται με τη ζωγραφική, το σχέδιο, το βίντεο, τη γλυπτική, τη συγγραφή και τη διεύθυνση μουσικών βίντεο κλιπ και ζωντανών παραστάσεων. Στα έργα του κύριο θέμα αποτελεί συνήθως το ανθρώπινο σώμα. Πρόσφατα συμμετείχε στην έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.

Περιγράφοντας το βραβευμένο του έργο, ο Πάνος Σκόρδας σημειώνει: «Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Κρήτη τον Απρίλιο του 2017, ένα από τα πράγματα που σκέφτηκα ότι θα ήθελα πολύ να δείξω στον γιο μου, αφού ήταν το πρώτο ταξίδι του στο νησί, ήταν το Ανάκτορο του Μίνωα στη Κνωσό. Η μυθολογία είναι ένα από τα θέματα που με ενδιαφέρουν, έτσι λοιπόν μου ήρθε η ιδέα του «Νέου Μινώταυρου». Δημιούργησα τη φορεσιά (μάσκα και ύφασμα), ελπίζοντας ότι την ημέρα της επίσκεψής μας στον αρχαιολογικό χώρο θα χαρίζαμε σε ένα μικρό κοινό κάποιες όμορφες στιγμές, καθώς και καλή διάθεση με τον γιο μου ως μοντέλο. Ήμουν σε θέση να τραβήξω αρκετές φωτογραφίες, αν και είχα μόνο 10 λεπτά στη διάθεσή μου καθώς ο ήλιος έπεφτε και είχε αρκετό κρύο! "

Ο διακριθείς φωτογράφος συμπληρώνει: "Είμαι αναπάντεχα χαρούμενος για τη διάκρισή μου αυτή! Ειδικά, επειδή ο ανταγωνισμός σε ένα τέτοιο παγκόσμιο γεγονός είναι τεράστιος. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία σε όλη μου τη ζωή και μοιράζομαι τη δουλειά μου τοπικά. Η είσοδος σε αυτόν τον διαγωνισμό ήταν μια παρόρμηση της στιγμής. Είμαι χαρούμενος για αυτό το βραβείο, μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ τη δουλειά μου ως φωτογράφος σε μια ευρύτερη κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία. Πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία θα μου δώσει τη δύναμη να συνεχίσω να ασχολούμαι με την φωτογραφία ακόμα και να εργαστώ ως επαγγελματίας φωτογράφος».

Η επιτυχία του Πάνου Σκορδά ανακοινώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους νικητές των 63 Εθνικών Βραβείων και των νικητών από τις 10 κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Οι γενικοί νικητές καθώς οι νικητές της κατηγορίας Επαγγελματιών, θα ανακοινωθούν στις 19 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.worldphoto.org

 

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment