22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δυσκολίες στο θέμα της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας με τα κατεχόμενα

    mobile-antenna

    Ενώ η διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρισμού των δύο κοινοτήτων προχωρεί κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ έχει ήδη ολοκληρωθεί η τεχνική εργασία στο σημείο της Ορούντας. Ειδικότερα, για το δεύτερο σημείο σύνδεσης, εκείνο στην περιοχή της Αθαλάσσας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει ακόμη τεχνική εργασία που πρέπει να γίνει, λόγω ορισμένων γεωγραφικών δυσκολιών, οι οποίες σύντομα αναμένεται να ξεπερασθούν. Οι χρεώσεις θα γίνονται κανονικά με τα κόστη της ΑΗΚ και της τ/κ “αρχής ηλεκτρισμού”.

    Αντίθετα, στο θέμα της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, υπάρχουν δυσκολίες που αφορούν την τιμολόγηση και ορισμένα άλλα ζητήματα. Σημειώνεται πως τα ζητήματα αυτά συζητούνται στην αρμόδια Τεχνική Επιτροπή και η πολιτική απόφαση σε επίπεδο των δύο ηγετών λήφθηκε τέλος Μαΐου.

    Όπως είναι γνωστό, στις 28 Μαΐου ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχαν συμφωνήσει σε πέντε βήματα, μεταξύ των οποίων η σύνδεση των δύο δικτύων ηλεκτρισμού “και να αρχίσουν να λαμβάνουν πρακτικά βήματα προς επίτευξη αυτού του στόχου” και πως θα ήταν επιθυμητή η διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας, δίδοντας οδηγίες στην Τεχνική Επιτροπή για οικονομικά και εμπορικά θέματα και τους εμπειρογνώμονες τους προς επίλυση αυτού του θέματος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles