16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το Samsung Omnia W. Το κινητό που αναβαθμίζει ποιοτικά τα Mango…

    Δεν μπορεί, αυτή τη φορά το στοίχημα πρέπει να πετύχει. Γιατί την άλλη φορά πήγε σχεδόν αδιάβαστο. Και όταν λέω την άλλη, εννοώ με τo Samsung i8700 ή αλλιώς Omnia 7. Κάτι ήξερε η τοπική αντιπροσωπεία που δεν το έφερε ποτέ στην χώρα… Παρεμπιπτόντως είχε παρουσιαστεί σαν το πιο πολλά υποσχόμενο Windows Phone 7 smartphone: τεχνολογικά μπροστά, καλά φτιαγμένο και μια καριέρα λόγω ονόματος στρωμένη στα πόδια του. Eίχε οθόνη AMOLED, τετράγωνη λογική και ήταν κάτι σαν τον Matt Damon των κινητών τηλεφώνων. Μόνο που ο Matt έκανε καριέρα γιατί πέρα από ταλέντο, είναι και σεξουαλικός. Ενώ το Samsung i8700 ήταν ξενέρωτο. Eυτυχώς που η Samsung έχει ευήκοα ώτα και το αντικατέστησε με το Omnia W. Που είναι πιο συμπαγές, πιο ελκυστικό, αλλά κυρίως έχει άποψη.

    Επίσης έχει μερικά τεχνικά που αξίζει να γνωρίζεις. Όπως ότι ο δείκτης SAR σταματάει στα 0,36 W/kg, όταν ο ανταγωνισμός μετράει εύκολα τα διπλάσια. Ή το γεγονός ότι επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 1,4GHz γελοιοποιώντας σε ομαλότητα (smoothness ελληνιστί) κάθε άλλο smartphone. Ναι, το έχω ξαναδεί το έργο και στο HTC TITAN αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Και ψυχολογικά να το δεις, η χαμηλή ανάλυση των Windows Phone δεν κολακεύει τις πολλές ίντσες. Να μια φορά που το μέγεθος δεν μετράει.

    Εδώ λοιπόν είσαι σε ένα μικρό σε διαστάσεις smartphone (με εξαίρεση το πάχος, είναι καρμπόν Apple iPhone 4S), με χαμηλό βάρος (στα 115 γραμμάρια) και τυπικά Κορεάτικη ποιότητα που δεν κάνει εκπτώσεις ούτε στα υλικά κατασκευής. Μιας που το έφερε η κουβέντα πάντως, θα προτιμούσα το πίσω καπάκι να μοιάζει με το προηγούμενο και να μην αποσπάται ολόκληρο αλά HTC. Λεπτομέρειες θα πεις… Εντύπωση μου έκανε επίσης η αυτονομία. Με τυπική χωρητικότητα μπαταρίας στα 1.500 mAh, αλλά για να εξασφαλίσεις δυο ημέρες χρήσης δεν χρειάζεται να αξιοποιείς τη συσκευή σαν φοβισμένο ΚΑΠΗ. Ακόμη και με data, Bluetooth και Wi-Fi στο “ON”το Omnia W κλείνει εύκολα ένα 24ώρο.

    Είδα επίσης πως είναι να εμπιστεύεσαι ένα κινητό και την ίδια στιγμή να μην πλοηγείσαι σε ένα copyrighted interface, αλλά σε ένα πραγματικό fοοlproof τηλέφωνο. Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και απ’ τη γιαγιά μου. Ακόμη και έτσι πάντως είναι αδύνατο να παραβλέψεις μερικές αψυχολόγητες ελλείψεις του Mango. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να μας επιτρέπει να στείλουμε SMS σε έναν αριθμό κινητού που έχει αποθηκευτεί στον τηλεφωνικό κατάλογο, αλλά δεν έχει περαστεί στο πεδίο mobile; Την kinder-έκπληξη πάντως μας την φυλάξανε για την αναζήτηση. Να ψάχνεις μια επαφή και να εμφανίζεται δεύτερο (εικονικό) πλήκτρο search, γιατί το πρώτο hardware είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη μηχανή bing… Τώρα αν σου πω ότι μου θύμισε τραυματικές εμπειρίες χρήσης από συσκευές που είχαν dedicated πλήκτρα για να μπαίνουν αποκλειστικά στο wap θα με πιστέψεις; Για να μην μιλήσω για το multitasking που δεν σου δίνει καν την επιλογή να τερματίζεις τις εφαρμογές που τρέχουν στο background. Πες αντίο στα Windows Mobile που χάνεις

    Το καλό με το Omnia W πάντως, είναι ότι εξομαλύνει τις όποιες «γωνίες». Γιατί είναι μικρό σε όγκο και δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι λωβοτομημένο. Ούτε μοιάζει με φτωχός συγγενής της Κορεάτικης γκάμας. Μιας που το έφερε η κουβέντα, θα συμφωνήσω πως δείχνει πιο μονολιθικό σε σχέση με το HTC Radar. Αλλά έχει καλύτερη οθόνη, ανώτερη απόκριση και σου περνάει αυτή την Samsung αύρα, ότι δε πα να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, αυτό θα συνεχίσει να δουλεύει.
    Επίσης νομίζω ότι έφτασε η στιγμή να σου μιλήσω για την κάμερα. Που ικανοποιεί με τις φωτογραφίες που αποτυπώνει αλλά όχι και το βίντεο που χωλαίνει τόσο σε ανάλυση (720p μόλις) όσο και σε ποιότητα. Ή για τα 8GB χωρητικότητας που δεν επεκτείνονται λόγω κολλήματος του λειτουργικού. Άλλο αψυχολόγητο αυτό… Και μην μου μιλήσετε για iOS. Αυτό το επιχείρημα δεν στέκει.

    Συμπέρασμα: το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις στο ντιβάνι του εσωτερικού σου ψυχαναλυτή και να σκεφτείς με νηφαλιότητα. Το Omnia W είναι ένα smartphone για γάμο. Που δεν σπάει, δεν χαλάει και σε κάνει να ξεχνάς την ύπαρξη του, γιατί λειτουργεί απροβλημάτιστα. Δεν θα πέσεις στα ναρκωτικά μαζί του, από την άλλη όμως ξέρεις ότι δεν θα σε πουλήσει σε μακροχρόνια συμβίωση. Αυτή είναι η αλήθεια. Απλή και συμφέρουσα. Γιατί με τα 399 ευρώ που κοστίζει, δύσκολα το λες ακριβό…

     

    Specs: Samsung Omnia W (€399)

    Λειτουργικό Windows Phone Mango
    Επεξεργαστής 1,4GHz
    Μνήμη 512MΒ RAM, 8GB storage
    Οθόνη 3,7″ AMOLED αφής, 480×800 pixels
    Κάμερα 0,3MP (πρόσθια), 5MP (οπίσθια) με LED φλας
    Συνδεσιμότητα HSDPA, Bluetooth, Wi-Fi, A-GPS, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία Δε διατίθεται
    Διαστάσεις 115,6 x 58,8 x 10,9 χιλ.
    Βάρος 115,3 γρ.

     

    Δες τώρα το βίντεο της Vodafone εδώ και το δικό μας που ακολουθεί

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles