BREAKING

Δοκιμάζουμε το Vodafone 555 Blue. Πιο κοινωνικό δε γίνεται...

Πολλοί λένε ότι τα φθηνά κινητά είναι ξενέρωτα. Ότι τα χρησιμοποιούν μόνο παππούδες και εκείνοι που ψάχνουν για μια πρόχειρη λύση. Όμως ή έχουν μείνει με απωθημένα από τις αρχές της δεκαετίας, είτε απλά δεν είχαν προσιτή συσκευή ποτέ. Προσπερνώ στα γρήγορα πως το 555 blue κοστίζει 79 ευρώ, ότι η Vodafone το δίνει σε ειδική "συσκευασία" που περιλαμβάνει mobile Facebook, Internet & SMS με 150 ΜΒ και 60 SMS προς όλους κάθε μήνα, για έξι μήνες, δώρο, πως με αυτό το τηλέφωνο μπορείς επιτέλους να chatάρεις χωρίς όρια και το άγχος ότι θα ξεφύγεις χάρη στην υπηρεσία «Έλεγχος κόστους» που σε ειδοποιεί πριν να είναι αργά. Παίζω λοιπόν με τη συγκεκριμένη συσκευή εδώ και κάτι ημέρες και έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον. Tα φθηνά κινητά σε κερδίζουν σε τομείς που δεν το περιμένεις, όπως για παράδειγμα στην απλότητα. Η οθόνη του 555 μπορεί να είναι στις 2,4 ίντσες, αλλά με QVGA ανάλυση (240x320 pixels), απεικονίζει πολλή πληροφορία για να διαβάζεις με άνεση το status του κολλητού και την ίδια στιγμή με το αποδοτικό πληκτρολόγιο για σύμμαχο, να ανανεώνεις το προφίλ σου για πλάκα. Ναι, για εμένα που έχω μάθει με την αφή, μου ερχόταν κάπως κάθε φορά που άγγιζα σπασμωδικά την οθόνη, από την άλλη όμως το trackpad, αλά BlackBerry, συνηθίζεται γρήγορα και είναι αρκετά υπάκουο για να σου απαλύνει τον πόνο. Δεύτερον. Αυτό που είναι διαμετρικά αντίθετο με την τιμή είναι οι επιδόσεις της μπαταρίας. Όσο φθηνότερη η συσκευή, τόσο καλύτερη η αυτονομία. Λογικό θα πεις, από την άλλη όμως αναλογίσου ότι όταν δίνεις πολλά χρήματα αυξάνονται και αναλογικά οι απαιτήσεις.

Το προσπερνάμε, οπότε κράτα ότι το 555 βγάζει εύκολα τρεις ημέρες χρήσης με τη 1000άρα μπαταρία. Τρίτον. Η διαφορά μεταξύ GPRS και 3G είναι χαοτική. Το συνειδητοποίησα όταν η συσκευή σερνόταν κάθε φορά που προσπαθούσε να ανανεώσει τη ροή ειδήσεων, αν και κάτι τέτοιο δεν ίσχυε για το refresh στο προφίλ μου. Που επιβεβαιώνει ότι το 555 απευθύνεται κυρίως σε νέους χρήστες που έχουν πάθει έρωτα με το Facebook και δε θα σκαλώσουν στο πόσο γρήγορα σερφάρει στο web ή στο πόσο ακαριαία ανοίγει μια ιστοσελίδα. Έστω και αν το σήμα είναι full γιατί μην ξεχνάμε ότι το 555 είναι καταρχήν made by Alcatel.

Τέταρτον. Το integration με το Facebook είναι εξαιρετικό, αφού σε κάθε μενού, κάθε παρακλάδι του, σε κάθε λειτουργία από τις επαφές μέχρι και στα μηνύματα είναι πανταχού παρών. Και τα πάντα πληρών επίσης, εφόσον με ένα πάτημα του πλήκτρου «f» βλέπεις άμεσα τις όποιες ενημερώσεις. Πέμπτον. Ότι η κάμερα στα φθηνά κινητά αποτελεί κατά βάση διακοσμητικό στοιχείο και το 555 δεν αποτελεί εξαίρεση. Σκούρες φωτογραφίες, σχετική θολούρα και φλας που καίει στο κέντρο το θέμα όποτε χρησιμοποιείται. Παρόλα αυτά αν θέλεις να τραβήξεις το «cute» γατί της διπλανής πόρτας για να το ανεβάσεις στο fb κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει. Τα ίδια ισχύουν και για το βίντεο…

Έκτον. Δεν υπάρχει έκτον. Μόνο ότι το 555 στα 79 ευρώ (ναι το ποσό είναι εξευτελιστικό ακόμη και για την χώρα που έχει προ πολλού οικονομικά αποδημήσει) προσφέρει μεταξύ άλλων ραδιοφωνικό δέκτη, υποδοχή 3,5 χιλιοστών, 40MB εσωτερικής μνήμης με δυνατότητα επέκτασης, Bluetooth αλλά ουχί Wi-Fi και ένα ποιοτικό περίβλημα που εκτός του ότι σου ικανοποιεί την αίσθηση της αφής ικανοποιεί και την όραση. Τι άλλο, τι άλλο… Ά, ότι δεν διαθέτει δέκτη GPS, ότι δεν ενσωματώνει την εφαρμογή για το Google Talk, έχει όμως την ίδια αποτελεσματική της Parlingo, ότι για ένα χρήστη που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το hardware, αλλά έχει υπερβολικές όσον αφορά το Facebook, το Vodafone 555 Blue σκοτώνει. Το απόλυτο κινητό της νέας γενιάς είναι ακριβώς αυτό: ελκυστικό, κοινωνικό και ανθεκτικό απέναντι στην κάθε κρίση. Μόνο μην του μιλήσετε για το Google plus

Δες τώρα και το βίντεο της Vodafone εδώ ή το δικό μας που ακολουθεί...

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment