20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το Vodafone Smart II. Το καλύτερο smartphone που ψωνίζεις με 99 ευρώ

    Το Vodafone Smart II είναι ένα κινητό που δεν νοιάζεται για το θεαθήναι. Και καλά κάνει. Το θέμα του brand πάντως το ισορροπεί άψογα με την εμπειρία χρήσης και όχι όπως φαντάζεσαι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μην το γελάς το τελευταίο επειδή μιλάμε για ένα entry-level τηλέφωνο. Αυτό εδώ είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Κοιτάει ακομπλεξάριστα smartphones μέχρι τα 200 ευρώ και «δεν μασάει» ακόμη και σε head-to-head συγκρίσεις. Επίσης, έχει στιλ. Πολύ λογικό αν σκεφτείς ότι είναι φτιαγμένο από την Alcatel. Ναι, το ταμπελάκι στο πίσω μέρος γράφει «made in China», αλλά η ψυχή του είναι γαλλική. Το αντιλαμβάνεσαι από το ποιοτικό πακέτο ακουστικού-μικρόφωνου, την ίδια στιγμή που ο δέκτης θυμίζει κάτι παλιά Nokia.

    Διαβάζω το φυλλάδιο της Vodafone που προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση και παρατηρώ πόσο συγκρατημένα αισιόδοξο είναι. Το προηγούμενο Smart λέει, είχε πουλήσει ένα εκατομμύριο τεμάχια, αλλά το καινούργιο πιστεύω θα διατεθεί σε πολλαπλάσια. Δεν είναι εύκολο να εξελίξεις ένα επιτυχημένο concept, εκτός και αν γνωρίζεις καλά τη συνταγή: φτιάχνεις ένα αναβαθμισμένο συνολικά προϊόν και κρατάς σταθερό το κόστος. Ενενήνταεννέα ευρώ ζητάει το Smart II και αν σου έδινα να παίξεις μαζί του χωρίς να γνωρίζεις την τιμή, δεν υπήρχε περίπτωση να τη μαντέψεις. Ούτε εγώ τη μάντεψα. Με εξαίρεση την μικρή οθόνη στις 3,2 ίντσες, τίποτε δεν μαρτυράει το placement στην αγορά.

    Δεν κάνει που το λέω, αλλά οι κορεάτες έχουν αυτή τη στιγμή συσκευή στα διπλά χρήματα, που υστερεί σε σχέση με το νεότερο Smart. Επίσης, παρότι το πάνελ του δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο να επιδείξει (πέρα από τα 320×480 pixels της ανάλυσης), η ποιότητα του είναι πολύ καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας. Εντάξει, μην φανταστείς ότι ενδείκνυται για να σερφάρεις με τις ώρες στο internet, αλλά για τα βασικά είναι μια χαρά.

    Πριν προχωρήσω πάντως στα υπόλοιπα τεχνικά, έχει ενδιαφέρον να μάθεις ότι το Smart II σου δίνει τη δυνατότητα να του αλλάζεις χρώμα, εκτός φυσικά της πρόσοψης. Το καλό είναι ότι το καπάκι αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα, τα οποία μπορείς να αντικαταστήσεις με άλλα δικής σου επιλογής. Το κακό είναι ότι αν αρχίσεις να πειραματίζεσαι, θα συνειδητοποιήσεις ότι η εφαρμογή των πλαστικών δεν είναι αυτό που περίμενες, έστω από ένα κινητό των 100 ευρώ. Οι υπόλοιπες πάντως αμφιβολίες ξεδιαλύνονται όταν μπεις στο μενού.

    Ο επεξεργαστής στα 832MHz φροντίζει να πηγαίνουν όλα σφαίρα, ακόμη και τα Angry Birds, το κατ’ εξοχήν benchmark app για το ευρύ κοινό. Χωρίς πλάκα, δεν υπάρχει τίποτα πιο smooth μέχρι τα 200 ευρώ παρά κάτι, εκεί δηλαδή που μπαίνουν στο παιχνίδι επεξεργαστές στο 1 γίγα. Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο, κανένα πρόβλημα, αφού τα 150MΒ storage μπορούν να επεκταθούν μέσω καρτών microSD – στην αρχική συσκευασία θα βρεις μια στα 2GB. Το θετικό με την περίπτωση του Smart II είναι γενικότερα η απροβλημάτιστη χρήση του. Για να είμαι ειλικρινής, χρειάστηκε να το κλείσω μια, δυο φορές, όταν κατέβαζα κάποια μεγάλη εφαρμογή ή update, αλλά αυτό οφείλεται εν μέρει στην προβληματική κάλυψη στο ακριτικό σημείο του testing.

    Το βέβαιο είναι ότι τα κινητά της Alcatel φαίνεται να έχουν βρει το fine tuning που απαιτεί το λειτουργικό Gingerbread. Τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει το ICS και αργότερα το Jelly Bean (άγνωστο αν θα αναβαθμιστεί ποτέ το Smart II), αυτό θα είναι το δικό σου project butter. Εκτός από την ομαλή λειτουργία όμως, μετράνε και άλλα πράγματα. Όπως η κάμερα ας πούμε. Στον συγκεκριμένο τομέα πάντως μην περιμένεις θαύματα. Οι φωτογραφίες στα 3,2MP είναι αξιοπρεπείς μόνο σε συνθήκες καλού φωτισμού, ενώ το VGA βίντεο στα 30 καρέ θα σε καλύψει για την αποστολή MMS, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης καλό είναι να γνωρίζεις ότι με την μπαταρία στα 1.200mAh η συσκευή βγάζει εύκολα μια ημέρα χρήσης, ενώ αν έχεις τα data στο off μπορεί να κρατήσει μέχρι και δυο συνεχόμενα 24ώρα.

    Τι άλλο θέλεις να μάθεις; Ά, ότι όπως και το προηγούμενο Smart έτσι και αυτό έχει ραδιοφωνικό δέκτη, εννοείται GPS και μερικές εφαρμογές αφιερωμένες αποκλειστικά για χρήστες Vodafone. Αλλά και από άσχετο δίκτυο να είσαι, μπορείς να τις απεγκαταστήσεις. Καλά δεν είναι φίλε αναγνώστη; Με τεχνικά ανώτερης κατηγορίας, βαρβάτο επεξεργαστή και απόδοση που κάνει την ανατροπή, αυτό είναι το smartphone που δεν χρειάζεται να ξεπουληθείς για να το αποκτήσεις. Ή αν θέλεις είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου αυτή την εποχή.

     

    Specs: Vodafone Smart II (€99)

    Λειτουργικό Android 2.3.7
    Επεξεργαστής 832MHz
    Μνήμη 150ΜΒ storage, 512MB RAM, microSD
    Οθόνη 3,2″ LCD πολλαπλής αφής, 320×480 pixels
    Κάμερα 3,2MP, LED φλας
    Συνδεσιμότητα microUSB, Wi-Fi, A-GPS, HSDPA, FM ραδιόφωνο, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία 400 ώρες αναμονή, 540 λεπτά ομιλία
    Διαστάσεις 109 x 58 x 12,3 χιλ.
    Βάρος 120 γρ.

     

    Δες τώρα το ελληνικό διαφημιστικό σποτ εδώ και το hands-on βίντεο παρακάτω…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles