20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Δώστε ΠΡΟΣΟΧΗ! Εμφανίστηκε νέο επικίνδυνο ransomware μεταμφιεσμένο σε… tracking app για τον Κορονοϊό!

    Είναι γνωστό ότι οι hackers δεν εφησυχάζουν ποτέ και ακόμη και τώρα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα με την τεράστια εξάπλωση του Κορονοϊού COVID-19, δεν διστάζουν να εκμεταλλευθούν τους ανυποψίαστους χρήστες! Ειδικότερα, στο Play Store γίνεται ένας πραγματικός χαμός με μολυσμένα Android Applications, με τους υπευθύνους της Google να μην προλαβαίνουν να κατεβάζουν τις επικίνδυνες εφαρμογές. Μάλιστα, μία από αυτές, ονόματι CovidLock έκανε την εμφάνιση της, μεταμφιεσμένη σε ένα tracking app που βοηθάει τους χρήστες να δουν τα κρούσματα του COVID-19 ανά τον κόσμο.

    Η συγκεκριμένη εφαρμογή που εμφανίστηκε στο coronavirusapp.site ουσιαστικά προέτρεπε τους χρήστες να δώσουν permissions που αφορούν στη πρόσβαση στη συσκευή και στη lockscreen. Εννοείται ότι με το που συνέβαινε αυτό, οι users την πατούσαν… καθώς εμφανιζόταν ένα μήνυμα, το οποίο ζητούσε από τον χρήστη να πληρώσει 100$ σε Bitcoin μέσα σε 48 ώρες για να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στο κινητό του. Επιπλέον, όπως συμβαίνει με όλα τα ransomware, εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί τότε θα πρέπει να αποχαιρετήσει τις επαφές, τις φωτογραφίες και όλα τα αρχεία του, καθώς διαγράφονται. Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε θα πρέπει να φυλαγόμαστε και από αυτούς τους ιούς, καλό θα ήταν να είμαστε όλοι υποψιασμένοι για όταν θα επιχειρήσουμε να κατεβάσουμε μια εφαρμογή, η οποία δεν είναι αξιόπιστη. Σε γενικές γραμμές, μην δίνετε ΠΟΤΕ access σε εφαρμογές που δεν πρέπει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles