19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    DotA 2: H Valve τσεκουρώνει περισσότερους από 40.000 λογαριασμούς!

    Αν και έχουμε συνηθίσει οι game developers να μην αφήνουν περιθώρια στους hackers που επεμβαίνουν στους τίτλους τους, ωστόσο ο πέλεκυς του ban μπορεί να πέσει πάνω στους gamers και για άλλους λόγους. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση της Valve, η οποία προχώρησε στο «τσεκούρωμα» 40.000 και πλέον accounts του DotA 2! Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση της o λόγος των bans σχετίζονται με το “abusing matchmaking”, το οποίο ουσιαστικά αφορά σε συμπεριφορές όπως είναι το «smurfing» και το «boosting». Αυτές οι δύο τακτικές ενδεχομένως να χαλάσουν την εμπειρία οποιοδήποτε online game. Πιο συγκεκριμένα, το smurfing σημαίνει ότι ορισμένοι παίκτες που είναι πολύ active και έμπειροι, έχουν το κακό συνήθειο να ανοίγουν νέους λογαριασμούς, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να επιφέρουν εύκολες νίκες. Το boosting από την πλευρά του είναι μια τακτική που ουσιαστικά αφορά στην αναβάθμιση ενός λογαριασμού σε ανώτερο ranking, χωρίς όμως να ελέγχεται από τον ίδιο τον κάτοχο του account.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Valve προχωράει στο κυνήγι των συγκεκριμένων τακτικών, καθώς πριν από έναν χρόνο είχε καταφύγει στις ίδιες δράσεις, απαγορεύοντας όμως 17.000 accounts, αλλά με την πιο πρόσφατη κίνηση της θέλησε να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι πολύ απλά… δεν αστειεύεται με όλους εκείνους που παραβιάζουν τους όρους και τις συνθήκες του DotA 2… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles