15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Dr.Button: Δείτε τον ιατρό σας οποτεδήποτε, από οπουδήποτε

    Τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας αναδεικνύει η κρίση με τον κορωνοϊό. Τα μέτρα αποστασιοποίησης καθιστούν αναγκαία την άμεση, αλλά ασφαλή επικοινωνία ιατρού και ασθενούς και αυτό το κατόρθωσε μία ικανή ομάδα νέων Ελλήνων επιστημόνων με έναν Γάλλο οραματιστή οικονομολόγο υγείας. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εφαρμογή Τηλεϊατρικής σε κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέσω της οποίας και σε συνεργασία με πέντε περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) και τους ιατρικούς συλλόγους τους παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες κατά της λοίμωξης με τον ιό σε χιλιάδες πολίτες. 

    Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 500 ιατροί εγγράφηκαν ώστε να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους και πάνω από 8.000 πολίτες επιζήτησαν την εξ αποστάσεως άμεση επικοινωνία. Αλλά η τηλεϊατρική δεν είναι μόνο λύση για τον κορωνοϊό. Είναι μια σύγχρονη, ασφαλής μέθοδος άμεσης επικοινωνίας του ιατρού με τον ασθενή.

    Η Dr. Button, ακολουθώντας την πρωτοποριακή διαχείριση της σύγχρονης ανάγκης, είναι μια εφαρμογή «all inclusive», ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την παρακολούθηση των ασθενών. Κάθε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή, οι πολίτες μπορούν να συμβουλευτούν έναν γιατρό μεταξύ των περισσότερων από 30 ειδικοτήτων που εκπροσωπούνται (γενικοί ιατροί, παιδίατροι, πνευμονολόγοι κλπ.) παντού στην Ελλάδα. Η τηλεϊατρική για τον κορωνοϊό θα εξακολουθεί να είναι δωρεάν. Εκτός από την τηλεσυμβουλευτική, οι εφαρμογές Dr. Button είναι επίσης εξοπλισμένες με έναν έλεγχο συμπτωμάτων και τον προσωπικό ιατρικό φάκελο των ασθενών, ώστε οι τελευταίοι να έχουν συγκεντρωμένες όλες τις ιατρικές τους πληροφορίες σε ένα σημείο. Οι εφαρμογές εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα ραντεβού για τηλεδιάσκεψη.

    Είναι μια πραγματική ευκαιρία τόσο για τους ασθενείς όσο και τους ιατρούς. Οι πολίτες μπορούν πλέον να εμπιστεύονται τις ιατρικές συμβουλές μέσω της διαδικασίας τηλεσυμβουλευτικής και να μένουν με ασφάλεια στο σπίτι. Οι ιατροί μέσω των εφαρμογών Dr. Button μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το λειτούργημα τους σε μια εποχή που οι έρευνες δείχνουν ότι το 70% έχει χάσει πάνω από το 50% του εισοδήματός τους από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων. Από σήμερα μέσω της Dr. Button, η ιατρική κοινότητα μπορεί να συμμετάσχει έναντι αμοιβής κατά την άσκηση της λειτουργίας της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles