19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δράση Superfast Broadband: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση €360 για Διαδίκτυο οπτικής ίνας

    Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα www.sfbb.gr που αφορά τη διάθεση επιδοτούμενων ευρυζωνικών συνδέσεων με ταχύτητες από 100 Mbps έως 1 Gbps.

    fiber

    Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιτρέπει στους δικαιούχους, νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες, σε πρώτη φάση, να ελέγξουν εάν στη διεύθυνση που θα δηλώσουν υπάρχουν υπηρεσίες πολύ γρήγορου ίντερνετ (super-fast broadband-SFBB) και να εγγραφούν στη δράση για απόκτηση επιδοτούμενου κουπονιού συνολικής αξίας 360 ευρώ.

    Σε δεύτερη φάση, έως την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, οι προσφορές που θα δώσουν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα έχουν εγκριθεί από τις Αρχές και θα διατίθενται εμπορικά. Η συνολική επιδότηση των 360 ευρώ για διάστημα 24 μηνών εντάσσεται στη δράση “Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας”, αρχικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που έχει σχεδιάσει και αναπτύσσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με επικεφαλής τον Βασίλη Μαγκλάρα.

    Η δράση αυτή αποσκοπεί στη μετάβαση της Ελλάδας από την “εποχή του χαλκού” στην εποχή της οπτικής ίνας και των υπερύψηλων ταχυτήτων και συμβαδίζει με τις επενδύσεις, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, των τριών μεγάλων ομίλων των Telecoms OTE, Vodafone και Wind. Με τη στρατηγική αυτή, όπως έχει αναφέρει ο κ. Μαγκλάρας, επιδιώκεται η Ελλάδα να… ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης (28η θέση) των χωρών της Ε.Ε. στη χρήση δικτύων επικοινωνιών υπερυψηλής ταχύτητας από νοικοκυριά.

    elegxos-diathesimotitas

    Όλες οι λεπτομέρειες

    Δήλωση συμμετοχής στο κουπόνι μπορούν να υποβάλλουν, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όλα τα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά όχι οι εταιρείες. Οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώνουν το κουπόνι SFBB με αξία 360 ευρώ και χρονική διάρκεια 24 μηνών στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο βάσει της προσφοράς που επιλέγουν. Έτσι, αποκτούν:

    – διαδικτυακή σύνδεση, με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμης σε 1Gbps, της οποίας το κόστος θα επιδοτείται, ανά μήνα, με το ποσό των 13 ευρώ για διάστημα δύο χρόνων

    -δωρεάν κόστος σύνδεσης αξίας 48 ευρώ.

    Υπολογίζεται ότι περίπου 8.000 κτήρια σε Βύρωνα, Πειραιά, Λάρισα, Μοσχάτο-Ταύρο, Παλαιό Φάληρο, Καλαμάτα και Καισαριανή θα αποκτήσουν, αρχικά, σύνδεση με την οπτική ίνα. Ως εκ τούτου, οι εκτιμήσεις τοποθετούν τον αριθμό των πολιτών που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιαίτερο γρήγορο ίντερνετ σε περίπου 150.000, εάν ληφθεί υπόψη ότι σε καθένα από τα κτήρια υπολογίζεται ότι υπάρχουν 9 νοικοκυριά με 2,3 άτομα.

    Επίσης, σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος:

    -Οι επιτηδευματίες μπορούν να διεκδικήσουν κουπόνι, υπό τον όρο ότι οι συνολικές ενισχύσεις που έχουν λάβει την τελευταία τριετία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ (κανόνας de minimis).

    -Οι περιοχές κάλυψης διευρύνονται διαρκώς και γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επαναλαμβάνουν τον έλεγχο διεύθυνσης, εάν κατά τον πρώτο έλεγχο προκύψει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες υποδομές.

    -Η έκδοση του μοναδικού κωδικού του SFBB κουπονιού, το οποίο είναι εξαργυρώσιμο μέχρι την 31η Μαρτίου 2019, γίνεται με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος TAXISNET της ΑΑΔΕ.

    -Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας δεν γίνεται υποχρεωτικά στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου. Βέβαια, το SFBB κουπόνι συσχετίζεται με έναν μόνο ωφελούμενο και μία μόνο ταχυδρομική διεύθυνση και θα πρέπει απαραιτήτως να ταυτίζεται με τον αντισυμβαλλόμενο του τηλεπικοινωνιακού παρόχου και τη διεύθυνση λειτουργίας της σύνδεσης που θα αναγράφονται στο τηλεπικοινωνιακό συμβόλαιο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles