BREAKING

DreamWorks: Η HP έκανε το όνειρο μας να δουλέψει...

Αποστολή Λας Βέγκας - Γ. Γεωργατζής

Ένα από τα highlights του φετινού HP Tech Forum, που διεξήχθη 21-24 Ιουνίου στο Λας Βέγκας, ήταν η στιγμή που ο CEO της DreamWorks, κ. Jeffrey Katzenberg ανέβηκε στη σκηνή, για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνεργασίας της μεγαλύτερης εταιρείας animation του Hollywood με την HP. «H HP έκανε το όνειρο μας να δουλέψει...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιθύνων νους της DreamWorks, κάνοντας, ουσιαστικά, λογοπαίγνιο με το όνομα της εταιρείας του (σ.σ. «HP has made our dream work»).

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, ενώ η εταιρεία του χρειαζόταν 4 χρόνια (βλ. χρονική απόσταση Shrek 1 με Shrek 2) για να δημιουργήσει 1 ταινία animation, πλέον με τη βοήθεια της HP στην παροχή υπολογιστικών μηχανημάτων, υποδομής virtualization και storage, ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί σημαντικά. Αποτέλεσμα είναι ότι μέσα σε 1 μόλις χρόνο πλέον, η DreamWorks θα κυκλοφορήσει στη μεγάλη οθόνη 3 animated ταινίες, οι οποίες μάλιστα θα είναι σε 3D απεικόνιση, μεταξύ αυτών και το Kung Fu Panda 2 (είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα sneak preview), το πρώτο μέρος του οποίου ως γνωστόν αποτέλεσε το «θαύμα» της συνεργασίας των δύο πλευρών. Όπως τόνισε ο κ. Katzenberg, η HP έχει απλοποιήσει τη ζωή και τη λειτουργία της εταιρείας του, καθώς έχει ουσιαστικά ενοποιήσει εικονικά τις 2 ξεχωριστές εγκαταστάσεις της εταιρείας με τη χρήση του teleconference συστήματος HP Halo. Παράλληλα, η HP έχει βοηθήσει τη DreamWorks να δημιουργεί πλούσιο animated οπτικό αποτέλεσμα. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, πριν από μερικά χρόνια δε θα μπορούσαν π.χ. να έχουν ένα κοπάδι δράκων να εμφανίζεται σε μια σκηνή animated ταινίας, καθώς κάθε ένας από αυτούς αποτελείται από εκατοντάδες layers και πρέπει να ενταχθεί σε ένα πολυπαραμετρικό περιβάλλον (φως, σκίαση, κίνηση κ.λπ.) κάτι που απαιτεί τεράστια επεξεργαστική ισχύ. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι το Shrek 1 απαίτησε 1 terabyte δεδομένων, την ώρα που το Shrek 4 θα απαιτήσει 70 terabytes… Σήμερα όμως με τις virtualized υποδομές που της παρέχει η HP και τα τεράστια αποθέματα επεξεργαστικής ισχύος, η DreamWorks έχει τη δυνατότητα να κάνει θαύματα… και το «όνειρο της να δουλέψει»!
Dreamworks: Το 3D στοίχημα
Από το 1994, που ιδρύθηκε η DreamWorks από τους Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg και David Geffen, έχει τρέξει πολύ… φιλμ στο αυλάκι. Μιλάμε για πάνω από 10 ταινίες με έσοδα στο box office περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια και project που πάνω τους αποτυπώθηκε η φιλοδοξία της DreamWorks (βλέπε Saving Private Ryan, Gladiator, A.I. Artificial Intelligence, Minority Report κλπ). Η μονομαχία της με την Pixar όλα αυτά τα χρόνια στο animation πεδίο υπήρξε θέμα συζήτησης, με την εταιρεία να κάνει μεγάλα βήματα μπροστά (Shrek), αλλά κάνοντας και κάποια λάθη (Shark Tale για παράδειγμα). Αναμφισβήτητα όμως η «γραμμή παραγωγής» της παραμένει αξιοθαύμαστη, αφού μπορεί να δουλεύει πολλά project συγχρόνως, ακόμη κι αν οι ανάγκες της κάθε ταινίας ξεπερνούν τα 50 (και βάλε…) terabytes δεδομένων…
Η εταιρεία που επένδυσε στο 3D ίσως περισσότερο από κάθε άλλη -το 2007 ανακοίνωσε πως όλες οι ταινίες της θα ήταν σε στερεοσκοπικό 3D, ξεκινώντας με το Monsters vs. Aliens- θα συνεχίσει δυναμικά μέσα στην χρονιά με το Oobermind με τον Robert Downey Jr. να δανείζει τη φωνή του, ενώ το Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom καταφθάνει τον Ιούνιο του 2011 για μία δεύτερη παρτίδα… τρισδιάστατου ξύλου!

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment