20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Θα ήταν καλή ιδέα να αλλάξετε το password σας στο Dropbox

    Το Dropbox είναι άλλη μία υπηρεσία στην οποία βρέθηκε κενό ασφαλείας και κάποιος το επεσήμανε και το εκμεταλλεύτηκε. Αντίθετα, όμως, με περιπτώσεις όπως της Yahoo! πριν λίγο καιρό, τα στοιχεία των λογαριασμών δεν διέρρευσαν στο διαδίκτυο, άρα δεν υπάρχουν online εργαλεία για να ελέγξετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας. Το Dropbox όμως, γνωρίζει ποιοι λογαρισμοί δεν είναι ασφαλείς πια και έχει στείλει email ειδοποίησης στους κατόχους του. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι πως, αν λάβατε το email που σας ειδοποιεί για το λογαριασμό σας στο Dropbox και αλλάξατε το password, δεν σημαίνει ότι εξακολουθούν να είναι ασφαλείς άλλοι λογαριασμοί στους οποίους χρησιμοποιείτε το ίδιο password.

    Τι έγινε με το Dropbox;

    Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι πρώτες αναφορές για το κενό ασφαλείας έφτασαν στην εταιρεία πριν 2 εβδομάδες όταν χρήστες παρατήρησαν ότι άρχισαν να λαμβάνουν spam mails στις διευθύνσεις που χρησιμοποιούσαν για το Dropbox. Έπειτα, η εταιρεία ανακάλυψε ότι είχε παραβιαστεί και ένας λογαριασμός υπαλλήλου της και ο hacker είχε αποκτήσει πρόσβαση στο site.

    “Ζητάμε συγγνώμη γι αυτό και έχουμε εισάγει επιπρόσθετους ελέγχους για να διαβεβαιώσουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί», είπε σε σχετικό blog post η εταιρεία. Και όντως θα γίνει αυτό. Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολλοί από εσάς, δύο «ταυτότητες» για να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία. Το password σας και ένα προσωρινό κωδικό που θα σας αποσταλεί στο τηλέφωνό σας, όταν κάνετε sign in.

    Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να κάνετε δύο πράγματα. Πρώτα απ’ όλα να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Dropbox, είτε έχετε λάβει email ειδοποίησης, είτε όχι.

    Και το δεύτερο και πιο σημαντικό που πρέπει κάποια στιγμή να πάρετε απόφαση να κάνετε, είναι να έχετε διαφορετικό password σε κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. Ναι, θα πείτε, δεν γίνεται να θυμάμαι όλα τα password, pin και άλλους κωδικούς. Κι όμως, είναι ο μόνος τρόπος να παραμένετε στοιχειωδώς ασφαλής.

    Και είναι σημαντικό να επιλέγετε «δυνατά» passwords. Το 12345, το πιο κοινό password μέχρι πέρυσι στους λογαριασμούς Hotmail, είναι το πιο ανόητο και το πιο ανασφαλές password που θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας καλύτερα ή υπηρεσίες όπως το LastPass.

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles