17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δυο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για Κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ανακοίνωσε το ΙΠΕ

    Δυο νέες Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων, οι οποίες απευθύνονται σε επιχειρήσεις ανακοίνωσε πρόσφατα το Ίδρυμα Προώθησης Ερευνας. Πρόκειται για το Πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» και το Πρόγραμμα «Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας/Τεχνογνωσίας».

    Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» το οποίον απευθύνεται σε κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες θα εμπλακούν σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία, ή την ουσιαστική βελτίωση νέων προϊόντων/υπηρεσιών/μεθόδων παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα αξιοποιηθούν εμπορικά, παρέχει την δυνατότητα μέγιστης  χρηματοδότησης (ανά έργο) η οποία μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 200.000 Ευρώ. Η υποβολή των Προτάσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνεται μέσω της Πύλης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών IRIS, ενώ οι Προτάσεις που θα τύχουν χρηματοδότησης θα επιλέγονται με σειρά βαθμολογίας στη βάση επιστημονικής αξιολόγησης από δύο ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Ως καταληκτική Ημερομηνία της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων ορίστηκε η 21η Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 13.00.

    Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα «Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας/Τεχνογνωσίας» το οποίον απευθύνεται και αυτό σε κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες μέσω του Προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε εξακρίβωση της δυνατότητας βιομηχανικής εφαρμογής μιας τεχνολογίας / τεχνογνωσίας, πριν την έναρξη ενός εκτεταμένου ερευνητικού έργου. Τα χρηματοδοτούμενα έργα μπορούν να έχουν διάρκεια μέχρι έξι (6) μήνες και θα περιλαμβάνουν αποκλειστικά δραστηριότητες Βιομηχανικής Έρευνας και συγκεκριμένα δραστηριότητες που εμπίπτουν στα επίπεδα τεχνολογικής ωριμότητας 3-4 (TRL 3 – πειραματική απόδειξη της έννοιας, TRL 4 – εργαστηριακά επικυρωμένη τεχνολογία), σύμφωνα με τους σχετικούς ορισμούς που έχει υιοθετήσει η ΕΕ. Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 25.000 Ευρώ. Η υποβολή των Προτάσεων και για το πρόγραμμα αυτό, θα γίνεται μέσω της Πύλης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών IRIS, ενώ οι Προτάσεις που θα τύχουν χρηματοδότησης θα επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας υποβολής στο ΙΠΕ (δεν υπόκεινται σε ανταγωνιστικές διαδικασίες), με την προϋπόθεση ότι έχουν κριθεί επιλέξιμες για χρηματοδότηση στη βάση επιστημονικής αξιολόγησης. Καταληκτική Ημερομηνία της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων είναι η 29η Μαΐου 2020, ώρα 13.00, ή μέχρι εξαντλήσεως του Προϋπολογισμού.

    Περισσότερες πληροφορίες για τις Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων που ανακοινώθηκαν από το ΙΠΕ υπάρχουν διαθέσιμες στην Πύλη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών IRIS https://iris.research.org.cy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles