15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    €118,1 εκ. στα ταμεία της ΑΤΗΚ: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλάδας

    voda-cyta-702x336

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλάδας, έναντι συνολικού οικονομικού τιμήματος €118,1 εκ. το οποίο εκταμιεύεται από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Cyta, η πράξη αυτή, αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών.

    Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, η Πρόεδρος κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι “προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην Ελληνική αγορά”. Όπως τόνισε η κα Ρουβιθά, “πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των Κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την Παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου  Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit”.

    Τέλος, σημειώνεται πως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη πιο πάνω συναλλαγή ήταν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) ενώ ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή αυτή  ενέργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles