17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    €1,5 δις επενδύσεις για προώθηση και διάχυση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Κατά €1,5 δις αυξάνει τις επενδύσεις της στην έρευνα και καινοτομία στην AI/ΤΝ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίοδο 2018-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”. Έτσι, οι συνολικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ε.Ε. θα πρέπει να ανέλθουν σε τουλάχιστον €20 δις έως το τέλος του 2020.

    Ο Aντιπρόεδρος της Επιτροπής και Επίτροπος Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, κ. Άντρους Άνσιπ και η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, κυρία Μαρίγια Γκαμπριέλ, σε κοινή δήλωση τους σημειώνουν: “Η Ευρώπη μπορεί να αποκομίσει όλα τα οφέλη από τις καινοτομίες AI/ΤΝ, μόνον εφόσον η τεχνολογία αυτή μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί απ’ όλους. Το έργο AI4EU θα συμβάλει στη μεταφορά της AI/ΤΝ σε μικρές επιχειρήσεις, σε μη τεχνολογικές εταιρείες και σε δημόσιες διοικήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

    Με βάση τη στρατηγική της, η Επιτροπή υπέβαλε το Δεκέμβριο συντονισμένο σχέδιο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών, της Νορβηγίας, της Ελβετίας και της Επιτροπής, σε τέσσερις βασικούς τομείς: αύξηση των επενδύσεων, διάθεση περισσότερων δεδομένων, προώθηση του ταλέντου και διασφάλιση της εμπιστοσύνης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles