21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ε3 2017 – Xbox One X, τα πάντα για την πιο ισχυρή κονσόλα ever!

    Το περιμέναμε με ανοικτές αγκάλες και πράγματι η Microsoft δεν μας απογοήτευσε, καθώς στο πλαίσιο του ειδικού Press conference της παρουσίασε την τελική έκδοση του Project Scorpio ή Xbox One X όπως θα είναι πλέον η τελική ονομασία του. 44 τίτλοι έκαναν παρέλαση κατά τη διάρκεια του Microsoft event (εκ των οποίων 22 ήταν ecxlusives), ενώ μία από τις πιο ευχάριστες ανακοινώσεις για την gaming community είχε να κάνει με την επέκταση του Backwards Compatibility Programme, όπου πλέον όλοι οι χρήστες του Xbox θα μπορούν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια του αρχικού Xbox!

    XboxOneX-5

    Όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε από την press conference της Microsoft, το Xbox One X στόχος είναι να boostάρει το 4K, ενώ όπως έγινε γνωστό η νέα κονσόλα θα κάνει την εμφάνιση της στις 7 Νοεμβρίου του 2017 σε όλες τις αγορές του κόσμου και όπως έγινε γνωστό η τιμή του θα ανέρχεται στα 499$ (για την αγορά των Η.Π.Α). Πιο συγκεκριμένα, τo Xbox One X απλώς επιβεβαίωσε τον  τίτλο της πιο ισχυρής και ανεπτυγμένης τεχνολογικά κονσόλας στον κόσμο, καθώς όπως ανέφερε και ο Careem Choundhry (head of software engineering) το νέο κτήνος της Microsoft Θα μπορεί να παράγει 6 teraFLOPS καθαρής υπολογιστικής ισχύος. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Microsoft θα υπάρχουν τρεις πυλώνες στους οποίους θα στηρίζεται η νέα κονσόλα: Δύναμη, Συμβατότητα και Σχεδίαση. Με 12GB GDDR5 μνήμης RAM, 326 GB/sec memory bandwidth και την ύπαρξη του Scorpio engine (μίας πανίσχυρης CPU που αποτελείται από 7 δισεκατομμύρια τρανζίστορ), το Xbox One X είναι δημιουργημένο για να προσφέρει την απόλυτη True 4K gaming εμπειρία. Φυσικά, τα ευχάριστα για το «beast» δεν σταματούν εδώ, καθώς έρχεται με 4K ultra HD Blu-ray Drive, αλλά και υποστήριξη για Dobly Atmos. Επιπλέον, ένα από τα σημαντικότερα features της νέας κονσόλας θα έχει να κάνει με τη full συμβατότητα που θα έχουν με αυτή τόσο τα παιχνίδια του Xbox One όσο και τα αξεσουάρ του, ενώ δεν γίνεται να μην σταθούμε στην τεχνική του Super Sampling η οποία θα μπορεί να αναβαθμίσει ποιοτικά τα games που τρέχουν στα 1080p.

    XboxOneX-6

    Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς το πρώην Project Scorpio φέρει ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ψύξης (Liquid Vapor Chamber), το οποίο χρησιμοποιείται σε servers και high-end κάρτες γραφικών, ενώ παράλληλα το σχεδιαστικό team της Microsoft δημιούργησε ένα ειδικό power management system που κατανέμει με αριστοτεχνικό τρόπο την ενέργεια στα διάφορα hardware components. Ολοκληρώνοντας, το Xbox One X είναι σύμφωνα με τον Phil Spencer και το μικρότερο και compact σε διαστάσεις  Xbox που έχει εμφανιστεί ποτέ. Δείτε το video που ακολουθεί για να πάρετε μία δυνατή γεύση από το μικρό τερατάκι της Microsoft που θα βρίσκεται μαζί μας τον επόμενο Νοέμβριο…

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles