17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σύντομα θα έχετε πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο που έχετε αγοράσει, οπουδήποτε στην EE

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της για μία ψηφιακή ενιαία αγορά εντός ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε την Τετάρτη ένα πακέτο προτάσεων που θα επιτρέπει στους Ευρωπαίους να μεταφέρουν εκτός εθνικών συνόρων διαδικτυακό περιεχόμενο που έχουν αγοράσει στη χώρα καταγωγής τους.

    Η νέα πρόταση κανονισμού για τη διασυνοριακή φορητότητα των υπηρεσιών διαδικτυακού περιεχομένου που υποβλήθηκε χθες αντιμετωπίζει περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, επιτρέποντας στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ταξιδεύουν χωρίς να χάνουν την πρόσβαση στο ψηφιακό περιεχόμενο που έχουν αγοράσει ή στο οποίο είναι συνδρομητές. Έτσι, ταξιδεύοντας εντός των 28 χωρών της ΕΕ, κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες σαν το Netflix, το BBC iPlayer (γιατί όχι και τα δικά μας Nova Go και OTE TV Go) που παρέχουν ταινίες, αθλητικές εκπομπές, μουσική, ηλεκτρονικά βιβλία ή παιχνίδια και για τις οποίες έχει πληρώσει συνδρομή στη χώρα καταγωγής του.

    netflix

    Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα, έτσι κάποιος που έχει π.χ. συνδρομή στο Netflix στη Ολλανδία δεν μπορεί να παρακολουθήσει ταινίες που έχει αγοράσει μέσω της συνδρομής του στην Πολωνία ή την Ελλάδα, χώρες δηλαδή που η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη.

    «Θέλουμε να διασφαλίσουμε τη φορητότητα της μεταφοράς περιεχομένου πέρα από τα σύνορα» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Andrus Ansip, συμπληρώνοντας «Όσοι αγοράζουν νόμιμα περιεχόμενο θα μπορούν να το φέρουν μαζί τους οπουδήποτε στην Ευρώπη».

    Η διασυνοριακή φορητότητα αναμένεται να γίνει πραγματικότητα το 2017, το ίδιο έτος δηλαδή κατά το οποίο τερματίζονται και τα τέλη περιαγωγής εντός ΕΕ. Δεδομένου ότι πρόκειται για πρόταση κανονισμού, αφού εγκριθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

    Η ΕΕ σημειώνει, πάντως, ότι η φορητή πρόσβαση θα ισχύει προσωρινά όταν κάποιος βρίσκεται π.χ. σε επαγγελματικό ταξίδι ή διακοπές, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη καθοριστεί το χρονικό όριο για το τι πρέπει να θεωρείται προσωρινό ώστε οι πάροχοι περιεχομένου να ορίσουν τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles