20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Εφαρμογές IoT σε μουσειακούς χώρους της Κύπρου από την Blupath

    blupath-infopoint-zampellas-museum

    Μια νέα διαδραστική περιήγηση για τους επισκέπτες της έκθεσης «Πρώτη Γενιά Κυπρίων Καλλιτεχνών της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Σουρικώφ Μόσχας», του Μουσείου Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα δημιούργησε πρόσφατα η εταιρεία Blupath, εξειδικευμένος παροχέας λύσεων επικοινωνίας στο χώρο του IoT. Συγκεκριμένα, με τη χρήση του συστήματος Infopoint, και μιας σειράς ενσωματωμένων ψηφιακών τεχνολογιών, παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης, να λαμβάνουν κατευθείαν στο κινητό τους  πλούσιο ενημερωτικό υλικό για το έργο και τη ζωή των καλλιτεχνών, εμπλουτίζοντας έτσι τη μουσειακή εμπειρία κάθε επισκέπτη. Στο τέλος της επίσκεψης, ο κάθε επισκέπτης μπορεί επίσης να αποστείλει τον ολοκληρωμένο κατάλογο της έκθεσης στην προσωπική ηλεκτρονική του διεύθυνση.

    Το Info point είναι ένα μοντέρνο και εύκολο στη χρήση σύστημα καθοδήγησης και πληροφόρησης των επισκεπτών ενός μουσείου ή μιας γκαλερί, που ανοίγει μια σειρά διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα σε ένα χώρο και τους επισκέπτες του. Ειδικότερα το σύστημα Info point επιτρέπει την εγκατάσταση ευδιάκριτων σημείων πληροφόρησης, με τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μέσω του κινητού τηλεφώνου τους. Τα σημεία πληροφόρησης συνδυάζουν μια σειρά ενσωματωμένων τεχνολογιών συνδεσιμότητας (RFID, e-bar codes, dynamic URL και Bluetooth Eddystone), που επιτρέπουν τη λήψη πλούσιου ενημερωτικού υλικού κατευθείαν στο κινητό ενός επισκέπτη. Επιτρέπει επίσης την εγκατάσταση μεγαλύτερων ψηφιακών ‘κιοσκιών’ σε ένα χώρο, με τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να λάβει πληροφορίες απευθείας, χωρίς τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου.

    Το σύστημα Infopoint, εγκαταστάθηκε και λειτούργει ήδη στο Μουσείο Τεχνών Λουκία & Μιχαλάκη Ζαμπέλα, εντάσσοντας έτσι το συγκεκριμένο μουσείο στην ομάδα των τεχνολογικά πρωτοπόρων χώρων που έχουν συνδεθεί με το λεγόμενο ‘Physical Web’, ενώνοντας τον ψηφιακό μαζί με το φυσικό τους κόσμο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles