23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Εγκαταλείπει την κατηγορία των smartwatches η Fossil

    Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν να επενδύσουν σε high tech wearables, μεταξύ των οποίων ήταν και η Fossil. Η εταιρεία, ωστόσο, αλλάζει… πλεύση από εδώ και πέρα, αφού πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι εγκαταλείπει δια παντός την κατηγορία των smartwatches, μετά από μήνες συζητήσεων σχετικά με το μέλλον των «έξυπνων» ρολογιών της. Σημειώνεται ότι δεν είχε λανσάρει νέο μοντέλο από το 2021. Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι δε θα δουν διάδοχο για το Gen 6, όμως τα υπάρχοντα Fossil smartwatches θα λαμβάνουν ενημερώσεις για τα επόμενα χρόνια.


    Σε δήλωσή του στο The Verge, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Fossil Group «έλαβε τη στρατηγική απόφαση να αποχωρήσει από την επιχείρηση smartwatch», επικαλούμενος το εξελισσόμενο τοπίο της βιομηχανίας. “Η Fossil Group ανακατευθύνει πόρους για να υποστηρίξει τη βασική της δύναμη και τα βασικά τμήματα της επιχείρησής της που συνεχίζουν να παρέχουν ισχυρές ευκαιρίες ανάπτυξης: σχεδιασμός και διανομή συναρπαστικών παραδοσιακών ρολογιών, κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών με δικά της εμπορικά σήματα”.

    Η Fossil κρατούσε για καιρό κρυφά τα «χαρτιά» της σχετικά με τα σχέδιά της τελευταία. Μετά από μερικά χρόνια σταθερών κυκλοφοριών, η απόφαση της εταιρείας αναμένεται να απογοητεύσει τους καταναλωτές που είχαν ελπίδες για ένα Gen 7. Ενώ ήταν γνωστό ότι τα μοντέλα της εταιρείας είχαν μερικά θέματα στη διάρκειας ζωής της μπαταρίας, τα έξυπνα ρολόγια Fossil διακρίνονταν για το design τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντεμπούτο για το προσιτό Vivo Y100 5G με Snapdragon 4 Gen 2

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles