21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Έγκριση του κυπριακού Σχεδίου Ανάκαμψης από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ

    Το πράσινο φως για τα εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τεσσάρων κρατών-μελών: της Κύπρου, της Κροατίας, της Λιθουανίας και της Σλοβενίας, έδωσε χθες (Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021) το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN).

    Τα τέσσερα προγράμματα έχουν λάβει την καταρχήν έγκριση του Συμβουλίου, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέσω γραπτής διαδικασίας που έχει τεθεί σε ισχύ και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021. Με την ολοκλήρωση της γραπτής διαδικασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει στη σύναψη διμερών συμφωνιών χρηματοδότησης με έκαστο κράτος μέλος, οι οποίες θα επιτρέψουν την εκταμίευση των πρώτων κονδυλίων για χρηματοδότηση και υλοποίηση των εθνικών  σχεδιασμών. Η Κύπρος αναμένεται να λάβει ως προκαταβολή ποσό ύψους €157 εκ. περίπου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Μέσα από την υλοποίηση 58 συνολικά μεταρρυθμίσεων και 75 επενδύσεων, το Σχέδιο αναμένεται να δώσει ώθηση στην κυπριακή οικονομία για να διεξέλθει των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημική κρίση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της και στην ενίσχυση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξής της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles