16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Εικόνες από το μέλλον στο «έξυπνο» Europe Supply Center της Huawei στη Βουδαπέστη

    Εικόνες που παραπέμπουν στο μέλλον μπορεί να συναντήσει κανείς στο πρώτο smart εργοστάσιο της Huawei στη Βουδαπέστη, νούμερο 4 στον κόσμο σε υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης. Το Huawei Europe Supply Centre (HESC) χρησιμοποιώντας τεχνολογία 5G MPN (Mobile Private Network) είναι εξοπλισμένο με ρομπότ και drones τα οποία συμβάλλουν στο μεγαλύτερο κέντρο εφοδιασμού σε 50 χώρες στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Το 5G Smart Factory Forum πραγματοποιήθηκε στο Huawei Europe Supply Center (HESC) στις 8 Νοεμβρίου.

    Παρουσιάζοντας την smart μονάδα BYD της Huawei ο Διευθυντής της κ. Attila Bolla, ανέφερε ότι χρησιμοποιεί το 5G για μετάδοση δεδομένων μέσω ραδιοσυχνοτήτων RF, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης όπου σε συνδυασμό με τις κάμερες παρακολούθησης ελέγχει μέχρι τα 500 μέτρα στον εξωτερικό χώρο και είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση και λήψη φωνής.

    Η εταιρεία χρησιμοποιεί 3 βασικούς πυλώνες στην φιλοσοφία της και αυτοί είναι ο τελικός καταναλωτής, η κουλτούρα της επιχείρησης και η μετάβαση στην Digital εποχή, προσφέροντας έτσι 2000 νέες θέσεις εργασίας.

    H μονάδα παρέχει ασφάλεια στην εργασία χωρίς το προσωπικό να αισθάνεται την απειλή των ρομποτικών μέσων. Σε αυτό το σημείο  της παρουσίασης έκανε παρέμβαση και η Δρ. Ulrike Fasbender, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Hoffenheim στη Γερμανία, όπου έθιξε το θέμα του ανθρώπινου παράγοντα μαζί με την τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα 5G, η οποία εάν της γίνει σωστή χρήση θα τους αυξήσει την αποτελεσματικότητα καθώς και την ποιότητα της εργασιακής ζωής τους οδηγώντας και στην αύξηση της μέσης ηλικίας του εργαζόμενου πληθυσμού. Επιβάλλεται αυτή η συνύπαρξη για διατήρηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και για την ομαλή ανταγωνιστικότητα της ψηφιακής οικονομίας.

    Η χρήση της καινοτομίας 5G αλλάζει και το όλο οικοσύστημα του πλανήτη καθώς υπάρχει συλλογική προσπάθεια που αρχίζει από μέσα στην εργασιακή κουλτούρα και ξεδιπλώνεται προς τα έξω με θετικό αντίκτυπο στην γεωργία, στην εκπαίδευση και στην καινοτομία όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον. Καθοριστικός εδώ είναι και ο ρόλος του ηγέτη-μάνατζερ ο οποίος με τη βοήθεια της νέας αυτής πραγματικότητας παρέα με τη χρήση συστημάτων ασφαλείας και ασφαλέστερων δικτύων μεταφοράς, ξεδιπλώνει και μοιράζεται με την ομάδα του μια νέα πραγματικότητα με αυξημένη ιατρική περίθαλψη αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας κρατών σε όλη την Ευρώπη!

    Κανένα ρομπότ δεν θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο, θα τον βοηθήσει όμως να επιτύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ένα λειτουργικό παράδειγμα ήταν όταν ένας ανυψωτήρας μετέφερε επακριβώς κιβώτια στις αποθήκες, χωρίς τη παρεμβολή του ανθρώπινου παράγοντα παρόλο που στο κέντρο διανομής εργοδοτούνται άνω των 300 υπαλλήλων.

    Οι κύριοι άξονες στην επιτυχία αυτή είναι τα λεγόμενα Logistics, δηλαδή η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα σε συνδυασμό με τα ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη για την ασφαλέστερη και αυξημένη παραγωγικότητα που αποτελούν την μαγική συνταγή επιτυχίας σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομής.

    Ο παράγοντας «λάθος» δεν περνάει απαρατήρητος αφού υπάρχει και το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για σφάλματα, όπου για όλα τα προϊόντα διατίθεται ένα οπτικό υπόδειγμα που ελέγχεται από τα ρομπότ σε ένα διαμορφωμένο αλγόριθμο!

    H Vicky Zhang, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Παγκόσμιας Εταιρικής Επικοινωνίας της Huawei, μαζί με τον επικοιωνιολόγο Hieronim Piotrowski, μετέφεραν ότι η Huawei συνεχίζει τις καινοτόμες υπηρεσίες 5G στην βιομηχανική παραγωγή 4.0 (for Industry 4.0 infrastructure) στην Παγκόσμια Συμμαχία (Global Alliance) και (AIM Global) του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNIDO).

    Με το βλέμμα στο μέλλον η Huawei χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία μαζί με τις αλυσίδες εφοδιασμού για ένα καλύτερο και καινοτόμο μέλλον. Καλωσορίσατε λοιπόν και εσείς σε μια νέα πραγματικότητα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles