20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Είναι επίσημο! Τα Windows 11 γίνονται διαθέσιμα στις 5 Οκτωβρίου!

    Βρισκόμαστε προ των πυλών της νέας εποχής των Windows, καθώς εδώ και καιρό γνωρίζουμε τα περισσότερα στοιχεία που θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Κι ενώ είχαμε γνώση για τα περισσότερα features τους, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι το… release date τους! Τελικά, τα νέα Windows πρόκειται να γίνουν διαθέσιμα στις 5 Οκτωβρίου, τόσο ως free upgrade για τους χρήστες που διαθέτουν Windows 10 κι επιθυμούν να αναβαθμίσουν, όσο και για νέα PCs, τα οποία θα διαθέτουν το νέο OS προ-εγκατεστημένο.

    Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι users θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο upgrade του λειτουργικού τους από την day 1, καθώς όπως έγινε γνωστό αυτό αναμένεται να συμβεί με σταδιακό (και έξυπνο) τρόπο δίνοντας περισσότερη προτεραιότητα στα συστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις από άποψη hardware. Σύμφωνα με το πλάνο της Microsoft, όλα τα συστήματα που μπορούν να υποστηρίξουν το νέο λειτουργικό θα μπορούν να το λάβουν μέχρι τα μέσα του 2022, ενώ παράλληλα ορισμένα μοντέλα που ανήκουν στις Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung και Microsoft αναμένεται να το λάβουν πιο νωρίς.

    Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η υποστήριξη για Android εφαρμογές δεν θα είναι διαθέσιμη στο launch, με τo development team της Microsoft να χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να ενσωματώσει στο λειτουργικό της την εν λόγω λειτουργία. Η νέα πλατφόρμα των Windows πρόκειται να προσφέρει ένα νέο Start menu interface, Snap Layouts, widgets και καλύτερη ενσωμάτωση του Teams, αλλά και υποστήριξη για τεχνολογίες όπως είναι το DirectX 12, Direct Storage και Auto HDR που αναμφίβολα θα δώσουν ένα σημαντικό boost στο PC gaming.  

    Βέβαια είναι άγνωστο το πώς θα κυλήσει το Launch του νέου λειτουργικού και αυτό γιατί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του θα είναι η υποστήριξη του TPM 2.0 από τη Motherboard, με αποτέλεσμα αρκετά συστήματα ουσιαστικά να μένουν στην… απέξω. Όπως έγινε γνωστό, σε περίπτωση έλλειψης του TPM 2.0, η Microsoft θα αφήνει τους users να εγκαταστήσουν τα Windows 11, όμως δεν θα μπορούν να λάβουν τα security updates, κάτι το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε είναι αρκετά επικίνδυνο. Εν αντιθέσει λοιπόν με τα Windows 10, μάλλον πολλοί θα είναι οι users οι οποίοι θα εξαναγκαστούν να προχωρήσουν σε upgrade ή σε αγορά νέων συστημάτων για να τρέξουν τα Windows 11, ασχέτως εάν θεωρούν ότι το PC τους καλύπτει τις ανάγκες τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles