18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Είναι γεγονός! Το πρώτο iPhone με ενσωματωμένη θύρα USB-C πουλήθηκε για 86.000 δολάρια

    Ξεκίνησε ως ένα απλό project, που έβαλε στο μυαλό του ένας μηχανικός. Όμως σύντομα το πρώτο iPhone με ενσωματωμένη θύρα USB-C προκάλεσε “φρενίτιδα” και πουλήθηκε στην αξιοσημείωτη τιμή των 86,001 δολαρίων.

    Πριν από μερικές εβδομάδες, ένας μηχανικός που ακούει στο όνομα Ken Pillonel αποφάσισε να ενσωματώσει σε ένα iPhone X μια θύρα USB-C. Η Apple έχει ενσωματώσει USB-C θύρες στα iPads, όμως δεν είναι κάτι που έχει εφαρμόσει στα κινητά της. Το διαδίκτυο “ξετρελάθηκε” με την ιδέα του Pillonel. Το αποτέλεσμα του πειραματισμού του ήταν πλήρως λειτουργικό χωρίς να επηρεαστεί σε τίποτα η απόδοση του smartphone.

    Όπως γίνεται κατανοητό, το project δεν ήταν εύκολο, αφού ο Pillonel έπρεπε να τροποποιήσει τον C94 connector της Apple και να δημιουργήσει ένα τροποποιημένο κύκλωμα. Χρειάστηκε παράλληλα και τροποποίηση του πλαισίου για να στεγάσει τον ελαφρώς μεγαλύτερο USB-C connector. Αφού κατάφερε να δημιουργήσει με επιτυχία το πρώτο iPhone με θύρα USB-C, ο νεαρός άντρας ξεκίνησε μια δημοπρασία στο eBay. Το κινητό πουλήθηκε για 86,001 δολάρια.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης: DJI Mavic 3: To απόλυτο drone είναι επιτέλους εδώ! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles